Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Bogen om bålmad

Forlag: Muusmann Forlag
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 30-8-2019
Udgivelse: 1. udgave, 2019.
Medforfattere: Nicolai Tram, Eva Helbæk Tram
ISBN-13: 9788793575363
År for denne udgave: 2019
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Ikke udkommet, kan forudbestilles (Udk. 30-08-2019)

Forventes på lager: 30-08-2019

232,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 299,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Vi mennesker har altid samlet os omkring ilden. På vores forfædres tid blev den bedste mad tilberedt over knitrende ild på bål og ildsteder, mens der blev fortalt historier. Igennem årene er bålet blevet erstattet af mere praktiske løsninger, og bålmad er sjældent lig med nem hverdagsmad. Til gengæld er det at lave mad over åben ild fantastisk til hyggelige stunder med dem, du holder af, når måltiderne ikke bare skal overstås.
Med denne bog slår kokken Nicolai Tram et slag for, at bålmad ikke behøver at være besværlig mad. Men også for, at god mad godt må tage tid at lave. Belønningen er yderst tilfredsstillende, fordi den intensive tilberedning og røgen giver smag, saft og kraft til retten, hvad enten det er kød, fisk eller grøntsager, der tilberedes.
Bogen giver en grundig indføring i forskellige typer af træ, optændingsmuligheder, typer af bål og andre ildsteder. Der er introduktion til de forskellige tilberedningsmuligheder; flammer, gløder, eftervarme og røg, samt til udstyr, hvoraf du kan lave meget selv. Desuden vejledning i en række teknikker til tilberedning af kød, fisk og grøntsager over ild og gløder, fx argentinsk asado, amerikansk barbeque, røgning og lyntilberedning.
Der er både nemme og mere komplicerede opskrifter; mange som blot kræver tørt brænde og en grillrist, andre som kræver, at du finder både økse, dolk og spade frem. Du får opskrifter på marinader, saucer og dressinger, som passer til båltilberedt mad, og bogens retter kan kombineres på kryds og tværs.
Om forfatterne
Bogen er skrevet og fotograferet af Nicolai Tram og Eva Helbæk Tram, som efter 20 år i København nu bor i en svensk skov, hvor de bruger bålet som omdrejningspunkt for mange af familiens måltider hele året rundt. Nicolai er uddannet kok, har arbejdet på toprestauranter i Danmark og udlandet, dernæst i tv-branchen, hvor han senest er kendt som vært på madkanalen FoodTV. Eva er freelanceskribent og fotograf og har i mange år beskæftiget sig indgående med madverdenen, bl.a. som redaktør for restaurantguiden White Guide.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Bogen om bålmad

Bogen om bålmad