Nedsat pris! Bogen: stedets gårsdag er nuet, I Forstør
Kategorier / sektioner:

Bogen: stedets gårsdag er nuet, I (Bog, Hæftet)

Af: Adonis Adonis

Forlag: Underskoven
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Det brogede bibliotek
Sideantal: 443
Dato for udgivelse: 22-12-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Udgiver: Underskoven
Oversætter: Salim Abdali
Redaktion: Anna Stigsgaard
ISBN-13: 9788792259226
Produkt type: Bog
Forord: Salim Abdali
Originaltitel: Al-Kitab
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Arabisk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

303,65 kr

-13%

Vejl. pris: 349,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Bogen - Stedets gårsdag er nuet er en lyrisk fortælling om det arabiske folks historie efter profeten Muhammeds død. Vi genoplever her Damaskus´ storhedstid og mongolernes erobring af Bagdad i det 12. århundrede.
Bag dette værk står en af de største nulevende arabiske digtere, ADONIS, som i bogens beretning iklæder sig skikkelsen af en anden stor arabisk digter, al-Mutanabi (915-965 e.Kr.) og lader læseren følge skildringerne gennem dennes øjne. Bogen belyser tiden efter Muhammed med splittelsen af det muslimske folk og den påfølgende gruppering af sunnier, shiiter khawarijer og mutazilitere.
Den beskriver hvordan kaliffer og fyrster, i islams navn, bedrev undertrykkelse i dét rige, som på sit højdepunkt strakte sig fra Kina til Spanien. Gennem sit poetiske billedsprog søger forfatteren at spejle den arabiske kulturarv i nutiden, og drager dermed paralleller mellem flere tidsepoker i dette folks historie.
Den syrisk-libanesiske digter, ADONIS, er uden sammenligning arabisk litteraturs største samtidsforfatter. Han er kendt for i sin poesi at sprænge rammerne for den traditionelle arabiske fortællerform. I kraft af at kombinere det klassiske med moderne, ukonventionelle vendinger, er han en fornyer af arabisk tradition. I 2007 modtog han den prestigefulde Bjørnsonpris i Norge. Hans navn nævnes ofte som favoritkandidat til Nobelprisen i litteratur.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Bogen: stedets gårsdag er nuet, I

Bogen: stedets gårsdag er nuet, I