Nedsat pris! Bomber over Danmark: Vestallierede luftangreb under 2. verdenskrig

Bomber over Danmark: Vestallierede luftangreb under 2. verdenskrig (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Henrik Skov Kristensen

Forlag: Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 864
Dato for udgivelse: 26-9-2012
Udgivelse: 2. udgave, 2012.
Redaktion: Henrik Skov Kristensen
Bearbejdning: Henrik Skov Kristensen
Medforfattere: Henrik Skov Kristensen, Claus Kofoed, Frank Weber
ISBN-13: 9788717042711
Produkt type: Bog
Bearbejdning: Henrik Skov Kristensen
Illustrationsangivelser: ill.
Ophavsangivelse: Henrik Skov Kristensen, Claus Kofoed, Frank Weber
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 1

Mangler pt.

387,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 499,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Læs om de dramatiske angreb på Ålborg juli 1940; Skjern april 1941, Århus april 1942; B&W i København januar 1943; Esbjerg i august 1944; Aarhus Universitet oktober 1944: Shellhuset i København marts 1945 med den samtidige tragiske fejlbombning af Den Franske Skole på Frederiksberg; Gestapos hovedkvarter på Husmandsskolen i Odense april 1945.

Listen er lang, luftkrigen over Danmark var omfattende og intens. Her er beretninger om de enkelte flytogter, om flyene og besætningerne. Og her fortælles med sans for dramatiske og tragiske sider af besættelsestidens historie om, hvordan angrebene blev oplevet på jorden af den danske befolkning.

Bomber over Danmark er en nyrevideret udgave af de tre historikeres enestående tobindsværk fra 1988 om samtlige luftangreb i Danmark 1939-1945, udført af vestallierede fly (mest britiske plus enkelte amerikanske). Det er en guldgrube af informationer for alle med interesse for besætttelsestiden og ikke mindre for fly-entusiaster. Delvist nyskrevet og med helt ny grafisk tilrettelægning samt ny billedredaktion med langt bedre gengivelse af de cirka 220 fotos. Værket udkom i 1988 under titlen Vestallierede luftangreb.  Nyrevidereringen er foretaget af historikeren, overinspektør ved Nationalmuseet Henrik Skov Kristensen, der er leder af Frøslevlejrens Museum.

Bomber over Danmark er et monumentalt værk om besættelsestidens historie.
Om den originale udgave skrev Klaus Rifbjerg: »Man kan læse Henrik Skov Kristensens, Claus Kofoeds og Frank Webers fremragende værk om Vestallierede luftangreb i Danmark under 2. Verdenskrig på flere måder. Hvis man er flyfreak, er der masser at hente, hvis man er til regulær drengebogsspænding endnu mere, interesserer man sig for historiske kendsgerninger er de to bind en nærmest uudtømmelig kilde, og har man blik på tilværelsens absurditet og tragik, er bøgerne uomgængelige.« (Information, 7. februar 2000)

Historikeren, overinspektør ved Nationalmuseet Henrik Skov Kristensen er leder af Frøslevlejrens Museum og har tidligere skrevet bøgerne Grethe Bartram. Fra kommunist til Gestapoagent og Straffelejren. Fårhus, landssvigerne og retsopgøret

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Bomber over Danmark: Vestallierede luftangreb under 2. verdenskrig

Bomber over Danmark: Vestallierede luftangreb under 2. verdenskrig