Nedsat pris! Borgerens kontraktliggørelse Forstør
Kategorier / sektioner:

Borgerens kontraktliggørelse (Bog, Hæftet)

Af: Niels Åkerstrøm Andersen

Forlag: Hans Reitzel
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 198
Dato for udgivelse: 17-11-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2006.
ISBN-13: 9788741223575
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2006
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 2

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
217,50 kr
pdf, drm
150,15 kr

217,50 kr

-13%

Vejl. pris: 250,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Socialforvaltninger laver kontrakter med enlige mødre om deres måde at være mor på og om mødrenes seksualliv.Med utilpassede unge laves forældrekontrakter, om hvor tit familien skal spise hovedmåltider sammen, og hvad de skal snakke om, mens de spiser. Folkeskolen forsøger sig med elev- og skole/hjem-kontrakter om elevens forpligtelser på en bestemt personlig udvikling. Unge kriminelle tilbydes ungdomskontrakter som alternativ til straf. Ny lov kræver indvandrerkontrakter, hvori den enkelte indvandrer forpligter sig til en specifik selv-integration.
Det handler om borgerens kontraktliggørelse. Klassisk liberalisme forudsatte individets frihed. At indgå en kontrakt betød en frivillig binding af egen frihed. Dagens borgerkontrakter forudsætter ikke, at individet er frit. Tværtimod forventes det, at mange borgere er ufrie forstået på den måde, at de ikke har taget friheden på sig. De mange kontrakter designes til at forme borgernes forståelse af dem selv som frie. Vi får pligt til frihed.
Det sker selvfølgelig i frihedens navn. Alle gode kræfter taler om borgerens mægtiggørelse, om empowerment. Men for at mægtiggøre folk må man i første omgang betragte dem som magtesløse. Først da kan de tilbagegives deres frie vilje. Borgerkontrakter er en empowermentteknologi. Den er begrundet i et opgør med formynderiet, men installerer selv et dobbeltformynderi. Vi får offentlig forvaltet frihed.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Borgerens kontraktliggørelse

Borgerens kontraktliggørelse