Nedsat pris! Brahmadellerne: en nordatlantisk krønike Forstør
Kategorier / sektioner:

Brahmadellerne: en nordatlantisk krønike (Bog, Hæftet)

Af: Jóanes Nielsen

Forlag: Torgard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 347
Dato for udgivelse: 25-10-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Oversætter: Povl Skårup
ISBN-13: 9788792286659
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Høgni Egholm Magnussen
Originaltitel: Brahmadellarnir
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Færøsk
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
228,75 kr
epub
61,90 kr

228,75 kr

-23.5%

Vejl. pris: 299,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Brahmadellerne følger de to færøske slægter Brahmadellerne og Tvibur over 250 år. Begge slægter kendetegnes ved, at deres ståsted både er kristent og trækker tråde fra både hedenskab, overtro og andre verdensreligioner. Det sker ikke uden sværdslag. Med dette udgangspunkt følger vi deres indbyrdes konflikter og afhængighed i samspil med resten af de færøske og nordatlantiske lande.


Brahmadellerne er historien om arbejdere og arbejdsgivere, kristne og overtro, vold og kærlighed, mænd og kvinder, Danmark og Færøerne og ikke mindst længslen efter at gøre sig fri af fortid og slægtskab. Brahmadellerne rejser spørgsmålet om det overhovedet er muligt.


krønike: 1) Historisk fremstilling eller fortælling der omhandler et bestemt landområde, en bestemt gruppe personer, et særligt fagområde, en afgrænset periode el.lign. 2) Usand eller opdigtet historie, beslægtet med skrøne. (Den danske ordbog).


Brahmadellerne er begge dele, og man kunne også kalde den en roman. Bogen leger godt og grundigt med fiktion og virkelighed. Den er personlig, men aldrig privat.


Jóanes Nielsen er en forfatter, som vækker følelser af alle slags, for han tror på stærke ord, varige ord; på et liv, der sætter aftryk. Sådan skriver han også. På Færøerne er han kendt af alle, og alle har en holdning til ham.  


I Danmark er Jóanes Nielsen mest kendt for sine smukke og rustikke digte, der forener evigheden med dagligdagen. Med sin forrige roman Glansbilledsamlerne slog han også igennem som prosafortæller, til trods for eller på grund af romanens grumme fortællinger om en flok drengeskæbner fra Tórshavn.  


Med Brahmadellerne går Jóanes Nielsen nye veje, men forbliver samtidig sig selv. Med egne ord: "Jeg studerede på havene ved Grønland og Newfoundland. Kender lidt til cementblandere og gummigeder og har næse for guld, lort og solformørkelser."

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Brahmadellerne: en nordatlantisk krønike

Brahmadellerne: en nordatlantisk krønike