Nedsat pris! Brasilien - en ny stormagt Forstør
Kategorier / sektioner:

Brasilien - en ny stormagt (Bog, Hæftet)

Forlag: Columbus
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 160
Dato for udgivelse: 12-6-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Medforfattere: Svend Roed Nielsen, Jacob Graves Sørensen
ISBN-13: 9788779701397
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
Ophavsangivelse: Svend Roed Nielsen, Jacob Graves Sørensen
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

234,90 kr

-17%

Vejl. pris: 283,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Med afsæt i landets historie kommer bogen hele vejen rundt om ”Sydamerikas kæmpe” med teorier, modeller og masser af empiri på det politiske, økonomiske, sociale og udenrigspolitiske område.
På overfladen ligner det politiske system i Brasilien i høj grad USA´s, men der er også store forskelle - fx er ikke mindre end 23 partier blevet valgt ind i den brasilianske Kongres, som er et af verdens mest opsplittede parlamenter. Hvilken rolle spiller partierne? Hvilken rolle spiller den særlige politiske kultur i Brasilien? Og hvilken indflydelse har interesseorganisationerne, pressen og militæret på den politiske proces? Det handler kapitel 2 om.
Brasilien har nu verdens 6. største økonomi, og den vokser stadigvæk stabilt. Hvad er ”motoren” bag denne vækst? Den kommer vel ikke alene af at levere råvarer til ”verdens fabrik”: Kina? Er der tale om en bæredygtig vækst? Hvordan er landets økonomiske sundhedstilstand generelt? Disse og andre spørgsmål er der fokus på i kapitel 3.
Indhegnede rigmandsvillaer tæt på faldefærdige slumområder (de såkaldte ”favelaer”). Hvad gør man for at mindske de enorme uligheder i Brasilien? Kriminalitet, narkomisbrug og racisme – der er mange sociale problemer i landet. Disse emner bliver behandlet i kapitel 4.
Brasilien er ikke bare en økonomisk stormagt, men efterhånden også en politik stormagt, som bl.a. presser på for at få en plads blandt de andre faste medlemmer i FN´s Sikkerhedsråd. Brasilien er stormagten i Latinamerika samt en central spiller i de nye magtfulde organisationer som G 20 og BRIKS, der udfordrer de gamle magter USA og Europa mht., hvem der skal sætte den internationale dagsorden. I kapitel 5 bliver grundtrækkene i landets udenrigspolitik belyst.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Brasilien - en ny stormagt

Brasilien - en ny stormagt