Nedsat pris! Busserne fra Sorø: billeder af Sorø Karosserifabriks produktion
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Busserne fra Sorø: billeder af Sorø Karosserifabriks produktion (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Jens Birch

Forlag: J-bog
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788799649457
Udgave: 1. (03-10-2016)
Oplag: 1. (03-10-2016)
Første udgivelsesår: 2016
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 156
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
256,70 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I 1918 åbnede karetmagersvend Aksel Andreasen under beskedne former et karetmagerværksted i Priorgade i Sorø. Til en begyndelse var det reparation og bygning af hestekøretøjer, som udfyldte arbejdsdagene, men Andreasen havde en vision: Han ville bygge karrosserier til de mange biler, der rullede ud på de danske veje i årene efter 1. verdenskrig. Visionen blev mere end opfyldt, og Andreasen drev sin virksomhed frem til en af de betydeligste karrosserifabrikker i Danmark.  

I bogen følger vi fabrikkens historie i såvel op- som nedgangstider. Ligesom vi ser på den mangfoldighed af karrosserier til person- og varebiler såvel som lastbiler og ikke mindst busser, der rullede ud fra Sorø Karosserifabrik gennem årene fra den spæde begyndelse i 1918 frem til 1974, hvor det sidste karrosseri blev bygget.  

I årene herefter fortsatte virksomheden med renovering og reparation af karrosserier, ligesom man også handlede med personbiler. Bl.a. oliekriserne i 1970’erne betød, at det gik ned ad bakke for virksomheden, og den lukkede i 1983.    

Vi får også et indblik i, hvordan man tidligere fremstillede karrosserier.  

I de godt 55 år, hvor Sorø Karosserifabrik var aktiv, blev der bygget karrosserier til mere end 800 busser, hvortil kom opbygning af personbiler samt vare- og lastbiler. Bogens mere end 275 illustrationer giver et godt indblik i såvel fabrikkens alsidighed som i karrosserityperne.

Anmeldelser (0)