Nedsat pris! Chefen, snurretoppen og Taylors ketsjer: En kritisk bog om ledelse af bevægelse - i bevægelse
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Chefen, snurretoppen og Taylors ketsjer: En kritisk bog om ledelse af bevægelse - i bevægelse (Bog, Dansk)

Af: Kim Leck Fischer

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788776746087
Udgave: 1. (05-12-2011)
Oplag: 1. (05-12-2011)
Første udgivelsesår: 2012
Serie: University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences
Sideantal: 285

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Chefen, snurretoppen og Taylors ketsjer præsenterer en ny måde at tænke ledelse på med afsæt i kompleksteoretisk forskning.
Meget tyder på, at god ledelse ikke er en heltedisciplin, hvor man med et bestemt ordensbillede, en ledelsesteori eller sandhed render rundt i virksomheden for at få folk til at arbejde ordentligt, spildfrit og systematisk. Den gamle ledelsesguru Frederick W. Taylors (1856-1915) idé om en »sandhed om det mest effektive arbejde« – og de mere moderne udtryk for det samme: »standardisering« og »Best Practice« – kan ikke realiseres omkostningsfrit i en kompleks og foranderlig verden. Der skal noget andet til, noget langt mere komplekst. Det handler bogen om.
Den er et grundigt opgør med arven fra Taylor, som den kommer til udtryk i forskellige traditionelle ledelsesteorier, i lederudvikling og ikke mindst i den populære ledelsesteknologi Lean-Management. Undervejs argumenteres konstruktivt for et alternativ, der i den grad udfordrer de almindelige opfattelser af, hvad god ledelse er.
Bruddet med traditionen betyder ikke, at kaos og uorden er vejen frem, men derimod, at man som leder bør tænke mere komplekst i sin brug af teorier, systemer og standarder. Kompleksteori viser os, at den gode leder er nødt til at være mere frisættende og betragte ledelse som et samarbejde, hvis hun vil skabe bedre og mere varige resultater. Bogen giver en række konkrete eksempler på, hvad det vil sige, blandt andet ved at inddrage forskellige fagområder, såsom filosofi, psykologi, sociologi, sprogteori, fysik og biologi.

Anmeldelser (0)