Chile - mellem fortid og fremtid Forstør
Kategorier / sektioner:

Chile - mellem fortid og fremtid (Bog, Limryg)

Forlag: Aalborg Universitetsforlag
Format: Limryg
Sprog: Dansk
Sideantal: 291
Dato for udgivelse: 31-12-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Redaktion: Martin Lindhardt, Rita Cancino, Dorthe Brogård Kristensen
Medforfattere: Martin Lindhardt, Rita Cancino, Dorthe Brogård Kristensen
ISBN-13: 9788771120578
Produkt type: Bog
Bidragyder: Dorthe Brogård Kristensen m.fl.
Fotograf: Martin Lindhardt, Rita Cancino, Dorthe Brogård Kristensen
Illustrationsangivelser: ill
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

105,50 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Beretningen om præsident Salvadors Allendes fald og Augusto Pinochets militære kup i Chile den 11. september 1973 er velkendt i den danske offentlighed, ikke mindst fordi Danmark i kølvandet på kuppet modtog en række chilenske flygtninge. Til gengæld har senere begivenheder og udviklinger i det chilenske samfund fået mindre opmærksomhed i danske sammenhænge. Formålet med denne antologi er at bidrage med en opfølgning på den herhjemme og internationalt mere kendte del af Chiles historie (militærkuppet, bruddet på menneskerettighederne under diktaturet) ved at belyse nogle af de markante forandringer som Chile har gennemgået siden Pinochets magtovertagelse i 1973 med særligt fokus på perioden efter demokratiets genindførsel i 1990.

Anmeldelser fra kunder

Bedømmelse 
20-11-2016

Solid bog om Chile men med skønhedspletter

Det er en ganske solid bog om hvad der har rørt sig i Chile i årene efter årgangen til demokrati. Kvaliteten af artiklerne er dog noget svingende, men flere er udmærkede og generelt er det en tilgængelig bog, selvom enkelte artikler er skrevet i et lidt kringlet sprog.

Bedømmelse 
29-09-2016

den bløde mellemvare

Interessant bog, der kommer fint omkring mange vigtige aspekter af Chiles historier. Men den bærer præg af ikke at være redigeret med særlig stram hånd, flere af artiklerne virker ret ufærdige. Det gælder især artiklerne af Dorthe Kristensen, Rita Cancino og Lene Sjørup. Risørs artikel er interessant, men det er ikke helt klart hvor vi skal hen med den. De øvrige artikler er fine og skarpe. Så alt i alt en lidt blandet oplevelse

Bedømmelse 
17-04-2016

Interessant bog, der kommer omkring mange aspekter af Chiles nyere historie. Kvaliteten af kapitlerne er dog noget svingende. Indledningen er rigtig god, og det samme er kapitlerne af Steen Fryba Christensen, Martin Lindhardt og Kristina Pilmark. Helene Risørs kapitel er ok. Lene Sjørups kapitel der delvist interessant, men også lidt mærkeligt i sin opbygning. Hugo Cancinos artikel er noget kringlet og fortaber i historiske detaljer, der ikke er super interessante. Det er dog påfaldende at de to svageste kapitler er skrevet af to af redaktørerne, Dorthe Kristensen og Rita Cancino. Disse kapitler er decideret uklare og sprogligt meget sjuskede og de er i det hele taget ikke særligt gennemarbejdede. Derfor er det desværre en lidt for blandet pose bolcher.

Skriv en anmeldelse!

Skriv en anmeldelse

Chile - mellem fortid og fremtid

Chile - mellem fortid og fremtid