Nedsat pris! Da bedstefar skød Poul Barber: barndomserindringer og refleksioner Forstør
Kategorier / sektioner:

Da bedstefar skød Poul Barber: barndomserindringer og refleksioner (Bog, Hæftet)

Af: Flemming Rasmussen

Forlag: Mellemgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 253
Dato for udgivelse: 17-6-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
Redaktion: Sabrina Bruun Fromberg-Madsen
ISBN-13: 9788793420830
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Tine Wichmann - Omslagsillustrator: Leo Thiel
Fotograf: Thomas Jessen
Illustrationsangivelser: ill. med fotos
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
188,70 kr
epub
85,65 kr

188,70 kr

-24.5%

Vejl. pris: 249,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

"Det er bedre at være konge i lorteland end lort i kongeland".

Et ordsprog som en god ven engang brugte, da vi snakkede om "det gode liv". Men ordsproget passer også på mit barndomsliv i den lille landsby Hårslev på Nordfyn. Vi følte os som konger i landsbyen, som ret beset udefra godt kunne betragtes som lorteland sammenlignet med at vokse op i Bogense eller, helt uden for vores fantasi, i storbyen Odense. Men vi havde mange muligheder i Hårslev, og jeg følte på mange måder i min barndom, at jeg levede i kongeland.

Alle mennesker har en historie at fortælle. Ved at sætte mig et skrivespor om barndommen fortæller jeg en del af danskernes historie. Samtidig glæder det mig at åbne skuffer fyldt med  erindringer om barndommen i Hårslev.  Jeg håber, at alle, der er vokset op i en landsby, kan have glæde af disse erindringer, fordi de kan genkende fortællingen. Seniorerne kan mindes den beskrevne tid, og alle andre får fortalt en god historie i bogens mange anekdoter om dengang i 1950´erne. Sidst, men ikke mindst, vil bogen forhåbentlig sætte tanker i gang, om hvorfor man er blevet det menneske, man er.    

Uddrag af bogen
Som Lucky Luke trak jeg lynhurtigt den ladte luftpistol ud af skjorten, sigtede med skydevåbnet ude i strakt arm på Poul Barbers røv, som hvilede trygt på sadlen fem eller seks meter fra mig, og så trykkede jeg på aftrækkeren. "Bang" sagde det. Haglet ramte plet - lige midt i røven.

Poul nærmest fløj en halv meter op over cyklen, og samtidig med, han skreg av, snoede det lange rær sig rundt i luften, mens cyklen kørte videre uden Poul og væltede midt på vejen. Poul landede, heldigvis for ham, på benene med front mod mig. Jeg stod der med den rygende pistol, som stadig sigtede på ham. Jeg var taget på fersk gerning.

- Hvad laver du, sindssyge dræææng? skreg han og fór hen til mig, vristede pistolen ud af hånden på mig og kommanderede:

- Vi skal ind og tale alvorligt med din mor, dræææng.    

Om forfatteren
Flemming Rasmussen (f. 1944) er opvokset i den lille landsby Hårslev på Nordfyn. I dag er han pensioneret seminarielektor (2006). Er uddannet lærer og universitetsuddannet i idræt, samt forfatter til flere lærebøger om idræts-pædagogik. Han er fodboldopdraget i Hårslev Boldklub og har senere spillet divisions-fodbold i OB. Er gift med journalist Grete Kronborg, som han har to sønner med.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Da bedstefar skød Poul Barber: barndomserindringer og refleksioner

Da bedstefar skød Poul Barber: barndomserindringer og refleksioner