Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Dagens hus, nattens hus (Bog, Hæftet)

Af: Olga Tokarczuk

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 240
Dato for udgivelse: 28-8-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
Oversætter: Hanne Lone Tønnesen
ISBN-13: 9788779735361
Produkt type: Bog
Originaltitel: Dom dzienny, dom nocny
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Polsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

228,75 kr

-23.5%

Vejl. pris: 299,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Dagens hus, nattens hus er en mangetydig og farverig roman om mennesker og menneskeskæbner i grænselandet mellem Polen og Tjekkiet. En magisk fortalt lag-på-lag fortælling, hvor personer og historier ligesom lægges oven over hinanden. Med jævne mellemrum møder man f.eks. en middelalderlig kvindelig helgen ved navn Kummernis, der som ung fik Kristus´ ansigt for at undslippe et uønsket ægteskab. En anden genkommende figur er den transseksuelle munk Paschalis, som er den, der skriver Kummernis´ historie.
På romanens nutidsplan er den kvindelige hovedperson og fortæller, en kvinde i 35-40-årsaldereren, flyttet til den lille by Nowa Ruda sammen med sin mand R. En strøm af menneskeskæbner i fortid og nutid glider forbi. Sære eksistenser og mærkelige livsforløb. En uforglemmelig samling livsskæbner, forførende og drømmeagtigt vævet ind i et mønster. Men den person, som jeg-fortælleren er mest optaget af, er hendes nabo, den gamle parykmagerske Marta, som ud over at spille en central rolle i romanens nutid også dukker op mange år tidligere - nemlig i 1930´erne.
Olga Tokarczuk, f. 1962, polsk forfatter, uddannet psykolog. Hun betragtes som en af den nye polske litteraturs mest anerkendte prosaister - og romanen Dagens hus, nattens hus er den af hendes mange romaner, der har nået flest læsere - også internationalt.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Dagens hus, nattens hus

Dagens hus, nattens hus