Dameudvalgets inderlige overflødighed: Kvindehåndbold i Danmark 1900 - 1950 Forstør
Kategorier / sektioner:

Dameudvalgets inderlige overflødighed: Kvindehåndbold i Danmark 1900 - 1950 (Bog, Hæftet)

Af: Ole Skjerk

Forlag: Institut for Idræt, Københavns Universitet
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 444
Dato for udgivelse: 20-11-2001
Udgivelse: 1. udgave, 2001.
ISBN-13: 9788789361710
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2001
Første udgivelsesår: 2001
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

100,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Dameudvalgets inderlige Overflødighed
Kvindehåndbold i Danmark 1900 - 1950
er en ph.d.-afhandling skrevet af Ole Skjerk på Institut for Idræt, Afdelingen for Historie og Samfundsvidenskab, Københavns Universitet. Med køn og sportificering som indfaldsvinkler analyseres kvindehåndboldspillets historie i Danmark fra 1900 til 1950 i tre forskellige idrætsmiljøer - skoleidrætten, byernes idrætsforeninger og gymnastikforeningerne på landet.
I skoleidrætten var modstanden mod konkurrenceelementet af central betydning, og man var optaget af at alle - både piger og drenge - kunne deltage i spillet. I idrætsforeningerne i byerne forsøgte man at efterligne fodboldspillets udvikling ved at skabe samme turnerings- og organisationsstruktur for håndboldspillets vedkommende. Det betød i sammenhæng med fokuseringen på spillet som en konkurrenceidræt, at kvinderne blev set som andenrangsspillere, fordi de ikke formåede at slå igennem på de sportslige betingelser, som var sat af den snævert konkurrenceorienterede dagsorden.
For gymnastikforeningerne på landet blev håndboldspillet den aktivitet, som formidlede overgangen fra gymnastik til sport i løbet af 1930-erne. Håndbold blev desuden en vigtig aktivitet på landet fordi den formåede at tiltrække både mænd og kvinder til foreningerne om sommeren. Håndboldspillet var derfor medvirkende til, at det lykkedes at holde liv i mange af gymnastikforeningerne på trods af den afvandring fra landbruget, som i stigende omfang slog igennem i 1900-tallets første halvdel.
Kvindehåndboldens historie giver et indblik i, hvordan håndbold har udviklet sig fra spil til sport ud fra forskellige tankegange, og en indsigt i hvordan køn og kvindelighed er blevet forstået i forskellige idrætsmiljøer.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Dameudvalgets inderlige overflødighed: Kvindehåndbold i Danmark 1900 - 1950

Dameudvalgets inderlige overflødighed: Kvindehåndbold i Danmark 1900 - 1950