Nedsat pris! Danmark som informationssamfund: Muligheder og barrierer for politik og demokrati Forstør
Kategorier / sektioner:

Danmark som informationssamfund: Muligheder og barrierer for politik og demokrati (Bog, Hæftet)

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Magtudredningen
Sideantal: 349
Dato for udgivelse: 22-4-2004
Udgivelse: 1. udgave, 2004.
Redaktion: Jens Hoff
ISBN-13: 9788779340459
Produkt type: Bog
Bidragyder: Kim Viborg Andersen, Flemming Bjerke, Morten Falch, Sandra Fogel, Christian Frankel, Jens Hoff, Birgit Jæger, Sune Johansson, Karl Löfgren, Lars Torpe
År for denne udgave: 2004
Første udgivelsesår: 2004
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

259,25 kr

-13%

Vejl. pris: 298,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Danmark som informationssamfund handler om brugen af informations- og kommunikationsteknologi (IKT) i politiske og demokratiske processer i Danmark og undersøger de betingelser, under hvilke denne brug finder sted. Formålet med undersøgelsen er at se på, hvilke konsekvenser brugen af IKT har for politik, magt og demokrati.
Udgangspunktet for bogen er, at vi i Danmark fra 1970´erne og frem har taget et solidt skridt ind i informationssamfundet, og at det betyder afgørende nye betingelser for bl.a. politik og demokrati. Disse nye betingelser betyder også, at der sættes spørgsmålstegn ved traditionelle forestillinger om politik, individ, magt, stat og demokrati, og at vi tvinges til at overveje, om vores vante begreber om disse størrelser stadig slår til.
Undersøgelsen af IKT-udviklingens betydning for de demokratiske og politiske processer i Danmark tager afsæt i dels de globale og europæiske rammebetingelser, som det danske informationssamfund udfolder sig under, og dels den måde, som IKT bruges på i politisk-demokratiske processer på nationalt og lokalt niveau.
Ifølge den skotske IT- og forvaltningsforsker, John Taylor, er studiet af IKT i forskellige kontekster særligt velegnet til at sætte fingeren på afgørende samfundsmæssige udviklingstendenser. Dette skyldes formodentlig, at IKT er en væsentlig drivkraft i den globalisering, der fungerer som en allestedsnærværende omverdensbetingelse for alle stater, virksomheder, organisationer og individer i dag, og som problematiserer nationalstaternes suverænitet og autoritet, de demokratiske procedurers nationale forankring samt de politiske organisationer og bevægelsers effektivitet og grundlag.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Danmark som informationssamfund: Muligheder og barrierer for politik og demokrati

Danmark som informationssamfund: Muligheder og barrierer for politik og demokrati