Nedsat pris! Danser med wienerbrød: En bog om og med Søren Østergaard
Kategorier / sektioner:

Danser med wienerbrød: En bog om og med Søren Østergaard (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Jens Korse

Forlag: Gads Forlag
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788712046530
Udgave: 1. (17-08-2011)
Oplag: 1. (17-08-2011)
Første udgivelsesår: 2011
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 235
Omslagsgrafiker: ADCO Design
Originalsprog: Dansk

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Danser med wienerbrød er en bog om mennesket og kunstneren Søren Østergaard, som trods al fornuft og økonomisk sans insisterer på at gøre livet besværligt for sig selv. Som etableret og anerkendt skuespiller kunne han vælge den sikre vej. Men nej, han ville være cirkusdirektør.

I denne lune bog fortæller journalist og humorist Jens Korse om eneren Søren Østergaards liv som skuespiller og komiker. Fra barndommen i Esbjerg og de første møder med cirkus til voksenlivet med hundecirkus, ordløse forestillinger og andre underlige ideer. Østergaard fortæller ærligt om ungdommen i Holte og det legende lette liv med "De smukke unge mennesker": En skarp kontrast til familielivet derhjemme, som er præget af voldsomme forskelligheder: Forældre på kollisionskurs, og Søren og hans storebror, som heller ikke kan enes. Det ender med et brag: En hård skilsmisse og Sørens brud med storebroderen. Og nogenlunde samtidig finder Søren sit kald i livet: skuespillet.

Vi får også historien om karrieren, der tager flere uventede drejninger: For Søren gør ikke bare det, man forventer af en skuespiller med succes - han udfordrer i stigende grad sig selv og publikum med sine sære påfund og sin flirten med underholdningsbranchens vel nok mest ufunky genrer: Cirkus og varieté. Han har det bare bedst, når han er nødt til at improvisere sine figurer frem.

Det er historien om, hvordan kunstneren jagter nuet, succesen, bekræftelsen igen og igen. Er det for at forsone sig med fortiden eller er han blevet afhængig af suset? En historie om hvad det er, der gør, at kunstnere ikke bare kan nøjes med det halve eller det nemme.

Jens Korse (f. 1966) er journalist og manuskriptfofatter. Han var en af hovedkræfterne bag radiosatire-programmet "Selvsving", og har skrevet film, teater og tv-shows, heriblandt børne-tv-serien "Max", og satireprogrammet "Bertelsen - DR2's Talkshow".

Søren Østergaard (f. 1957) er uddannet skuespiller og er kendt for både sine filmroller og improvisatoriske teaterformer, revyer, varieteer samt din egen specielle udgave af cirkus, Zirkus Nemo.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Danser med wienerbrød: En bog om og med Søren Østergaard

Danser med wienerbrød: En bog om og med Søren Østergaard