Nedsat pris! Dansk bogdesign i det 20. århundrede
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Dansk bogdesign i det 20. århundrede (Bog, Dansk)

Af: Henrik Højgaard Sejerkilde

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740831016
Udgave: 1. (12-11-2017)
Oplag: 1. (12-11-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Serie: University of Southern Denmark studies in history and social sciences
Sideantal: 427
Illustrator: Per Andersen

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Danske bøger er også Danish Design. Som de verdensberømte møbelklassikere har dansk bogdesign været på en fascinerende og udfordrende rejse fra håndværk til industrielt produkt op gennem 1900-tallet.
Og som det gælder for møbeldesignet, er også bogdesignets udvikling blevet formet af en række store personligheder, som hver især har sat deres tydelige fingeraftryk – lige fra den nidkære typograf til den legende illustrator. Gennem faglige og kunstneriske processer har de skabt de bøger, som for alvor har rodfæstet sig i den danske identitet. Sammen har de tilført bøgerne en ekstra dimension, og de bedste af dem – heriblandt fx Johannes Larsens træsnit til Blichers Trækfuglene og Ib Spang Olsens kongeniale billedside til Halfdans ABC – har for altid brændt sig ind i vores erindring.
Dansk bogdesign i det 20. århundrede fortæller historien om disse mennesker og deres arbejde og er – med sine talrige farveillustrationer – i sig selv en lystvandring gennem en epoke, hvor anstrengelsen for at skabe bedre og billigere produkter for alvor bragte bøgerne ud til danskerne.

Anmeldelser (0)