Dansk - didaktisk set
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Dansk - didaktisk set (Bog, Dansk)

Forlag: Dansklærerforeningens Forlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788772110615
Udgave: 1. (12-11-2018)
Oplag: 1. (12-11-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Sideantal: 256
Fagredaktør: Lars Granild

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Dansk – didaktisk set er en fagdidaktisk antologi med en række læreres praksisforankrede refleksioner over undervisning i dansk på de gymnasiale uddannelser. Udgangspunktet for de enkelte artikler er et specifikt område af faget. Fokus er på den daglige undervisning med forankring i teoretiske overvejelser med fagdidaktisk perspektiv. Læseren – såvel den uerfarne pædagogikumkandidat som den garvede lektor – kan således både finde inspiration til den daglige undervisning og få idéer til videre læsning indenfor området.

Danskfaget kan være mange forskellige ting. Den enkelte lærer har ved sit valg af tekster og vinkler mulighed for at udforske nye sider af faget, som ikke tidligere har været opdyrket. Fordi vi som dansklærere er nysgerrige på tekster, myldrer podcasts, grafiske romaner, sms-noveller og webdoks ind i faget. Det giver læreren et stort ansvar. Derfor er det også oplagt en gang imellem at stoppe op og overveje vores syn på faget. Hvor skal det hen? Hvilke tekster er vigtige? Hvordan kan vi gøre det relevant og samtidig skubbe grænser hos eleverne?

Denne fagdidaktiske antologi forsøger netop det. Den er ikke et bud på et danskfag i ental. Men er mange forskellige erfarne læreres bud på danskfag i de gymnasiale uddannelser. For selvom danskfaget er beskrevet i læreplaner og vejledninger, så formes faget i praksis af de lærere, der til dagligt underviser i det. De lærere, der står i klassen og forsøger at åbne elevernes øjne for litteraturens rigdom, formidlingens kunst og sprogets og mediernes dynamikker.

Anmeldelser (0)