Nedsat pris! Dansk Etymologisk Ordbog: Ordenes Historie Forstør

Dansk Etymologisk Ordbog: Ordenes Historie (Bog, Indbundet)

Af: Niels Åge Nielsen

Forlag: Gyldendal
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Serietitel: Gyldendals Røde Ordbøger
Sideantal: 522
Dato for udgivelse: 1-7-2010
Udgivelse: 6. udgave, 2010.
ISBN-13: 9788702098303
Produkt type: Bog
Ophavsangivelse: Niels Åge Nielsen
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 1966
Originalsprog: Dansk
Udgave: 6
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

231,75 kr

-22.5%

Vejl. pris: 299,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

13.000 opslagsord. Dansk Etymologisk Ordbog giver svar på de to spørgsmål: ´Hvorfor hedder det sådan?´, og ´Hvad kommer ordet af?´. Den gør udførligt rede for det almindelige danske ordforråds oprindelse, dets etymologi. Ordbogen bygger på den sprogvidenskabelige litteratur, som behandler samhørigheden mellem de forskellige sprog - de indoeuropæiske - som dansk er beslægtet med. Til en del af opslagsordene er der supplerende litteraturhenvisninger.
Ordbogens indhold kan illustreres af et uddrag af artiklerne ord og bog:
ord et; glda. orth, no., sv. ord, oldnord. ..., got. waúrd, oldhty. wort, ty. Wort, oldeng., eng. word... Herefter gøres der rede for de rekonstruerede germanske og indoeuropæiske former af ordet, og det nævnes, at ordet er beslægtet med verbum og andre ord.
II. bog en ´samling beskrevne el. trykte blade´; glda., no., sv. bok, oldnord. bók f. ´bøg; bog´. I nord. er betydn. vist lånt fra oldsax. el. oldeng. Sa. ord som bøg... Som i andre sprog er navnet på ´bogen´ egl. et navn på det materiale, hvorpå man skrev... Det germ. materiale formodes at have været bøgetræsplader... Tacitus i Germania kap. 10 skildrer, hvorledes germanerne ved lodtrækning benyttede pinde af et træ, der bar spiselige frugter, og hvori der var skåret mærker. - Jf. II. bog, bogstav, I. bøge. Sidst i artiklen er der en litteraturhenvisning til en tidsskriftsartikel.
»Holder man af ord-historie er bogen en guldgrube... For fagfolk er Dansk Etymologisk Ordbog et uundværligt redskab. Men for alle med interesse i sprogets og særlig ordenes historie er ordbogen en rig kilde at øse af.«
- Politiken
5. udgave er et uændret fotografisk optryk af 4. udgave, 5. oplag.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Dansk Etymologisk Ordbog: Ordenes Historie

Dansk Etymologisk Ordbog: Ordenes Historie