Nedsat pris! Dansk glaskunst: glasudsmykninger i kirker og i det offentlige rum Forstør
Kategorier / sektioner:

Dansk glaskunst: glasudsmykninger i kirker og i det offentlige rum (Bog, Indbundet)

Af: Ole Villadsen

Forlag: Frydenlund
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 278
Dato for udgivelse: 1-11-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
ISBN-13: 9788771180589
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Jan Gralle
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

309,25 kr

-22.5%

Vejl. pris: 399,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Et storværk om glaskunst i Danmark. Bogen giver et samlet billede af glasudsmykninger i Danmark de seneste 50 år, og den gennemgår mangfoldigheden af teknikker og udtryksmuligheder i dansk glaskunst via et væld af eksempler.
I Danmark har vi en enestående tradition for glasudsmykninger i det offentlige rum: på rådhuse, i kirker, på museer, på torvepladser, på uddannelsesinstitutioner etc. Ifølge forfatter Ole Villadsen er glaskunst vor tids kalkmalerier.
Glaskunst dækker både maleriet, skulpturen og den klassiske mosaik. De er mangfoldige og forskellige, men fælles for dem er den måde, de fanger beskueren på, og de fascinerer os, fordi de bygger på et samspil mellem arkitekturen, rummet og dets funktion samt det kunsteriske indtryk.

Maja Lisa Engelhardts udsmykninger i de danske kirker, Olafur Eliassons regnbue på toppen af Aros og Malene Landgreens glasvægge i Aalborg Lufthavn er blandt de kendteste værker. Men flere end 60 kunstnere har udsmykket det danske rum med glas - og det er ofte sket i samarbejde med glasmager Per Hebsgaard, der har en fremtrædende rolle i bogen.
Bogen analyserer og beskriver en række udvalgte glasudsmykninger i Danmark de seneste 50 år, den indeholder interview med både kunstnere og glasmagere og dertil kommer et omfattende register over udstillingsteder samt kunsterbiografier.
Ole Villadsen er tidligere lektor i billedkunst og kunsthistorie og medlem af bestyrelsen for refugiet Fundación Valpariso i Spanien. Han har skrevet en række anerkendte bøger om billedkunst og arkitektur til bl.a. undervisning på forskellige uddannelsesniveauer.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Dansk glaskunst: glasudsmykninger i kirker og i det offentlige rum

Dansk glaskunst: glasudsmykninger i kirker og i det offentlige rum