Nedsat pris! Dansk i skred: 52 sproglige opstrammere Forstør
Kategorier / sektioner:

Dansk i skred: 52 sproglige opstrammere (Bog, Hæftet)

Af: Jørn Lund

Forlag: Gad
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 207
Dato for udgivelse: 26-2-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
ISBN-13: 9788712049654
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 4

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
154,95 kr
epub
121,00 kr

154,95 kr

-22.5%

Vejl. pris: 199,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Jørn Lund stiller skarpt på det danske sprog i en tid, hvor mange skuespillere taler et utydeligt hængemuledansk, der gør, at vi må slå teksterne på tv´et til, for at kunne følge med. En tid, hvor mere og mere bliver seriøst, selv for børn i førskolealderen - »Ej seriøst, Oliver, skal vi ikke gemme os for pædagogen?«. En tid, hvor flere og flere af os løfter, ikke mindst undervisningsministeren, som forfatteren i et interview har hørt løfte skolerne, løfte eleverne og løfte lærerne op til flere gange. Og sidst, men ikke mindst: En tid, hvor viceværter erstattes af Facility Managers, og hvor vores virksomheder befolkes af Competence Group Managers og Network Quality Team Leaders og andre personer med vanskeligt forståelige stillingsbetegnelser.
Spændvidden er stor, når Jørn Lund gør sproglig status og undersøger de forskydninger, der hele tiden næsten umærkeligt sker i udtalen, i ordenes betydning og i brugen af mere eller mindre faste vendinger.
Sproget forandrer sig. Nogle vil sige: skrider. Når vi i dag taler om fx sex og samliv, gør vi det på en noget anden måde, end Jørn Lunds morfar ville have brudt sig om. Han opsagde sit abonnement på Politiken, fordi ´At Tænke Sig´ bragte et brevkassesvar med følgende udveksling. Spørgeren: ´Kan en skaldet mand klø sig i håret?´Svar: ´Ja, hvis han har hul i lommen.´

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Dansk i skred: 52 sproglige opstrammere

Dansk i skred: 52 sproglige opstrammere