Nedsat pris! Dansk nyliberalisme Forstør
Kategorier / sektioner:

Dansk nyliberalisme (Bog, Hæftet)

Af: Anders Lundkvist

Forlag: Frydenlund
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 435
Dato for udgivelse: 22-1-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
Redaktion: Anders Lundkvist
ISBN-13: 9788778877383
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

260,15 kr

-13%

Vejl. pris: 299,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Nyliberalisme handler om den globale økonomi, om multinationale selskaber og enorme kapitalfonde. Om deres gøren og laden. Den handler om Pinochet i 1973, om Reagan og senere Bush, der gav frit løb for USA's mastodont-selskaber, den handler om Thatcher og hendes privatiseringer og nedkæmpelse af fagforeningerne, om EU's Kommission, der siden vedtagelsen af det Indre Marked i 1985 har påbudt, at det offentlige skal konkurrere med den private sektor. Nyliberalisme handler kort sagt ikke om Danmark.
Men faktisk forholder det sig sådan, at da Bush forsøgte at privatisere pensionssystemet (Social Security), rejste der sig et sådant ramaskrig, at planerne måtte opgives, mens store dele af det samme program - der overfører milliarder fra statskassen til kapitalmarkedet - er blevet gennemført i stor fordragelighed her i landet, hvor den universelle folkepension undergraves af skattebegunstigede individuelle pensionsopsparinger. De danske reformer er ikke blevet markedsført som politisk-økonomiske revolutioner, men som sagligt fornuftige justeringer. Derfor har det set ud, som om nyliberalismen ikke handler om os, men det gør den. Det skal denne bog vise og analysere; vi vover også nogle bud på alternativer.
I dag er nyliberalismen - den uhæmmede kapitalisme - i krise. Det er blevet demonstreret, at det rene, uregulerede marked ikke kan selv. Men afløses markedsøkonomien af en statsstøttet kapitalisme eller af en demokratisk styret økonomi?

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Dansk nyliberalisme

Dansk nyliberalisme