Nedsat pris! Dansk ophavsrets fleksibilitet: En retsdogmatisk analyse af ophavsretslovens fortolkningsmæssige grænser
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Dansk ophavsrets fleksibilitet: En retsdogmatisk analyse af ophavsretslovens fortolkningsmæssige grænser (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Jacob Linkis

Forlag: Djøf Forlag
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788757434989
Udgave: 1. (22-11-2016)
Oplag: 1. (22-11-2016)
Første udgivelsesår: 2016
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 316
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
374,10 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Dansk ophavsrets fleksibilitet er en analyse af den grundlæggende systematik og de centrale ophavsretlige begreber i ophavsretsloven med henblik på at fastslå, hvor fleksibel den ophavsretlige beskyttelse er, dvs. i hvilket omfang loven – herunder EU-direktiverne – giver domstolene mulighed for i deres konkrete retsanvendelse at udvide eller indskrænke den ophavsretlige beskyttelse.


Analysen er overordnet opdelt i tre emner:

  • Internalisering – en analyse af mulighederne for indskrænkende og udvidende fortolkninger af ophavsretslovens centrale bestemmelser.
  • Ulovbestemte indskrænkninger – en analyse af om ulovbestemte, domstolsskabte indskrænkninger er mulige, eller om ophavsretslovens indskrænkningskatalog er udtømmende.
  • Rettighedskollisioner – en analyse af hvorledes domstolene løser de sager, hvor anerkendelse af rettighedshaverens ophavsretlige beskyttelse vil indebære en indskrænkning i andres rettigheder. 


Bogen indeholder en udførlig gennemgang af afgørelser fra danske domstole, EU-Domstolen og Menneskerettighedsdomstolen i sager, hvor ophavsrettens fleksibilitet – eller mangel på samme – har været central for udfaldet. I den forbindelse inddrager bogen såvel dansk som international litteratur på området og indeholder adskillige henvisninger hertil. 


Dansk ophavsrets fleksibilitet henvender sig både til jurister, der har teoretisk interesse for området, og til jurister, der arbejder med ophavsret i praksis.


Indholdsoversigt:

Forord

Forkortelser, kaldenavne og særligt om litteraturhenvisninger

DEL I. Indledning

DEL II. Internalisering

DEL III. Ulovbestemte indskrænkninger

DEL IV. Rettighedskollisioner

DEL V. Afslutning

Retspraksis

Litteratur

Stikordsregister

Anmeldelser (0)