Dansk rettenøgle Forstør
Kategorier / sektioner:

Dansk rettenøgle (Bog, Hæftet)

Af: Dorte Ågård

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 48
Dato for udgivelse: 1-2-2000
Udgivelse: 1. udgave, 2006.
Redaktion: Jens Bendtsen, Susanne F. Svendsen
ISBN-13: 9788700398962
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Knud Udbye
År for denne udgave: 2006
Første udgivelsesår: 1999
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 9

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

205,35 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Dansk rettenøgle opfylder et hidtil udækket behov for målrettet og praktisk materiale til arbejdet med disponering af tekster og sproglig korrekthed.
Dansk rettenøgle er en samling af de regler man skal kende for at skrive korrekt dansk. Bogen beskæftiger sig med de typiske problemer med disponering, sætningsbygning, tegnsætning, stavning og andre grammatiske problemer som man møder hos elever i de gymnasiale uddannelser og i folkeskolens ældste klasser.
Bogen forenkler komplicerede sproglige problemer ved at give kortfattede og enkle tommelfingerregler, illustreret med mange typiske eksempler på fejl og rettelser til dem.
Lærerens opgaveretning bliver lettere. Ved hjælp af sit nummersystem forenkler og standardiserer bogen den del af lærerens kommentarer der drejer sig om det sproglige.
Et praktisk redskab til opgaveretning via internettet. Det er enkelt at rette sproglige fejl ved skærmen med bogens numre.
Eleverne får en grammatik, tilpasset deres niveau og behov Bogen er ikke en deskriptiv grammatik, men begrænser sig til de emner som eleverne har problemer med. De enkle tommelfingerregler er tilpasset elevernes niveau.
En hjælp til differentieret undervisning. Med denne bog kan læreren lade eleverne arbejde på egen hånd med udvalgte emner så alle får vejledning i netop det de har brug for.
En oplagt mulighed til »omlagt skriftligt arbejde« i gymnasiet.
Læreren retter en dansk stil vha. rettenøglen. Eleverne får de rettede opgaver tilbage og retter derefter fejlene med rettenøglen som opslagsbog. Denne bearbejdning af sproget kan foregå på klassen med læreren som vejleder, eller eleverne kan få rettelserne for hjemme som den næste aflevering. Begge aktiviteter - tiden der bruges af eleverne på skolen til at rette fejl, og lærerens anden retteomgang - er eksempler på »omlagt skriftligt arbejde« der reducerer antallet af afleveringer.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Dansk rettenøgle

Dansk rettenøgle