Nedsat pris! Danske middelalderforskere: En oversigt Forstør
Kategorier / sektioner:

Danske middelalderforskere: En oversigt (Bog, Indbundet)

Af: Henrik Lerdam

Forlag: Museum Tusculanum
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Serietitel: Skrifter udgivet af Institut for Historie ved Københavns Universitet
Sideantal: 162
Dato for udgivelse: 19-2-1998
Udgivelse: 1. udgave, 1998.
Nr. i serien: Bind: bind 19,
ISBN-13: 9788772894850
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 1998
Første udgivelsesår: 1998
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

179,30 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En komplet oversigt over middelalderforskere i Danmark.
I 1995 igangsatte Statens Humanistiske Forskningsråd et netværk om ´Danmark og Europa i Senmiddelalderen´ med det formål at koordinere og udbygge dansk forskning i senmiddelalderen. Allerede tidligt i sit arbejde planlagde styringsgruppen for netværket at udarbejde en duplikeret oversigt over danske forskere med speciale i senmiddelalderen. Inden denne plan blev realiseret, opstod den tanke i stedet at lave en fortegnelse over samtlige danske middelalderforskere, der kunne udsendes i bogform. Forbilledet var 1960´ernes, i lang tid meget nyttige fortegnelse over danske historikere, Danske historikere 1965.
Den nye plan var arbejdsmæssigt betydeligt mere krævende end den oprindelige, men der viste sig mulighed for at realisere den, da Institut for Historie ved Københavns Universitet gik med til at lade ph.d.-studerende Henrik Lerdam bruge en del af sin arbejdsydelse på instituttet til at udarbejde fortegnelsen.
Resultatet af Henrik Lerdams arbejde foreligger i form af denne fortegnelse over personer, der arbejder professionelt med middelalderen eller har publiceret videnskabeligt på området. Den rummer omkring 320 danske forskere, der arbejder inden for mange forskellige fagdiscipliner, men har det til fælles, at de alle beskæftiger sig med middelalderen: den historiske epoke, der i europæisk sammenhæng afgrænses til ca. 500-1500, i dansk sammenhæng til ca. 800-1550.
Fortegnelsen er blevet til på grundlag af spørgeskemaer udsendt til en lang række personer og institutioner inden for den danske forsknings- og formidlingsverden. Oplysningerne i bogen er således stillet til rådighed af de optagne personer selv. Af samme grund mangler der en del forskere, som enten ikke har modtaget henvendelsen eller ikke har ønsket at være med. - Med hensyn til de nærmere oplysninger om bogens indhold og opbygning henvises til vejledningen.
De spørgeskemaer, som fortegnelsen bygger på, blev udsendt i slutningen af 1996, mens redaktionen af fortegnelsen afsluttedes i august 1997. Det er tanken senere at stille en version af fortegnelsen til rådighed på Internettet; i den forbindelse vil der eventuelt kunne ske en opdatering og supplering af fortegnelsen.
Formålet med at udgive nærværende fortegnelse er dels at lette etableringen af kontakter mellem danske middelalderforskere, dels at formidle et indtryk af dansk middelalderforsknings aktuelle status. Styringsgruppen for netværket ´Danmark og Europa i Senmiddelalderen´ håber, at fortegnelsen ikke blot vil vise sig til nytte for forskerne selv, men også kunne tjene som led i de bestræbelser for at synliggøre dansk middelalderforskning, der foregår i disse år.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Danske middelalderforskere: En oversigt

Danske middelalderforskere: En oversigt