Nedsat pris! Danskernes liv med skatter, sort arbejde og gør det selv-arbejde Forstør
Kategorier / sektioner:

Danskernes liv med skatter, sort arbejde og gør det selv-arbejde (Bog, Hæftet)

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: University of Southern Denmark studies in history and social sciences
Sideantal: 229
Dato for udgivelse: 23-5-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
Nr. i serien: Bind: vol. 545,
Medforfattere: Lars Højsgaard Andersen, Kristian Hedeager Bentsen, Camilla Hvidtfeldt, Bent Jensen, Jan Rose Skaksen, Peer Ebbesen Skov
ISBN-13: 9788740830743
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

139,20 kr

-13%

Vejl. pris: 160,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Rockwool Fondens Forskningsenhed har siden 1980’erne forsket i sort arbejde. Det placerer enheden som det eneste forskningsmiljø i Nordeuropa, der over en lang periode og på baggrund af interviewbaserede data har beskæftiget sig med udbredelsen af sort arbejde i velfærdssamfund.


Sort arbejde har da også en fremtrædende placering i medierne, i danskernes indbyrdes samtaler og i politikernes skattedebatter. Skal man have en viden om befolkningens samlede skatteunddragelse, er et kendskab til det arbejde, der præsteres uden regning, da også uomgængeligt. Sort arbejde reducerer statens provenu, og en eventuelt voksende sort sektor kan udgøre en trussel mod velfærdssamfundets skattegrundlag og legitimitet. Med andre ord handler det blandt andet om velfærdssamfundets langsigtede økonomiske bæredygtighed.


Bogen præsenterer helt opdaterede data, idet de nye tal suppleres med en række specialanalyser, fx af det sorte arbejdsmarkeds prisstruktur, livsindkomsterne ved sort arbejde, den geografiske fordeling af aktiviteten og af, om måneskinsarbejderen også har en overrepræsentation i kriminalitetsstatistikken. For at få et samlet billede af hele det uformelle arbejdsmarked i Danmark indeholder bogen desuden en supplerende analyse af udbredelsen og karakteren af gør det selv-arbejde.


Bogens indledende kapitler gennemgår baggrunden for det sorte arbejde. Emnet er her skatter, hvordan skatter påvirker arbejdsudbuddet samt udviklingen i skattetrykket og i -strukturen.


Udgivelsen formidler den mest omfattende indsigt i danskernes uformelle arbejdsudbud i form af sort arbejde og gør det selv-arbejde ført frem til i dag på et helt opdateret talmateriale.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Danskernes liv med skatter, sort arbejde og gør det selv-arbejde

Danskernes liv med skatter, sort arbejde og gør det selv-arbejde