Nedsat pris! DC-3'eren fra Roskilde ...: og alle de andre
Kategorier / sektioner:

DC-3'eren fra Roskilde ...: og alle de andre (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Ole Steen Hansen

Forlag: Turbine
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740654783
Udgave: 1. (16-08-2019)
Oplag: 1. (16-08-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Hardback
Sideantal: 376
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den er smuk, den lyder godt, og den er kendt i hele Danmark. Hvert år flyver DC-3’eren fra Roskilde hundrede af mennesker på udflugter i ind- og udland. Det er dette flyvende mindesmærke, der nu fylder 75 og får en bog om et langt og spændende liv.

Den har fløjet med US Army Air Forces i Anden Verdenskrig, senere i Det Norske Luftfartselskab, SAS, Flyvevåbnet, som forretningsfly og nu på sine gamle dage med gæster, der vil opleve en stolt, gammel flyvemaskine.


Bogen handler også om hele den store familie af DC-3’er, en af de vigtigste typer i flyvehistorien. Vi kommer med på den tidlige trafikflyvning i 1930’erne, på hemmelige CIA-flyvninger og med ski i stedet for hjul ud til Siriuspatruljens depoter i Grønland. DC’ere blev brugt til alt. I bogen møder vi folk, der flyver DC’ere i dag, og folk der gjorde det engang – bl.a. en 90-årig tidligere SAS-stewardesse. Og en 98-årig norsk kvinde, der fløj på bryllupsrejse til Paris i en DC-3 umiddelbart efter krigen.


I 2019 fejres 75-året for D-dag og 70-året for luftbroen til Berlin. DC-3’ere spillede en afgørende rolle ved begge disse operationer.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

DC-3'eren fra Roskilde ...: og alle de andre

DC-3'eren fra Roskilde ...: og alle de andre