Nedsat pris! De bornholmske husmænd: Genindskrevet i historien

De bornholmske husmænd: Genindskrevet i historien (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Finn Kjerulff Hansen

Forlag: Turbine
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740653328
Udgave: 1. (28-11-2018)
Oplag: 1. (28-11-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Hardback
Sideantal: 412
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Husmændene på Bornholm er i løbet af ganske få år stort set forsvundet ud af historien. Det kan undre, at en erhvervs- og samfundsgruppe, der udgjorde godt fjerdedelen af øens befolkning helt op i 1950'erne, så hurtigt kan gå i glemmebogen. Husmændene havde en væsentlig indflydelse på Bornholms udvikling topografisk, økonomisk, socialt, religiøst, politisk og kulturelt fra ca. 1870 til 1970. Et væsentligt stykke erhvervs- og kulturhistorie er på få år forsvundet ud af vores bevidsthed!


Hovedvægten er lagt på årene 1900-1960, da denne periode må betragtes som værende husmændenes storhedstid på Bornholm. Baggrunden for bevægelsens opståen og bratte forsvinden finder man i bogen her, sammen med en beskrivelse af konsekvenserne for de bornholmske lokalsamfund. Der er lagt stor vægt på at beskrive husmændenes betydning for det økonomiske, sociale og kulturelle liv i sognet og de uddannelses- og erfaringsmæssige forhold, der gjorde det muligt for dem at få indflydelse på egne og hele sognets anliggender.


Bogen indholder også fotografier af både nyere og især ældre dato, gamle kort over Bornholm og et større bilags- og statistikafsnit.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

De bornholmske husmænd: Genindskrevet i historien

De bornholmske husmænd: Genindskrevet i historien