De Gyldne riger: En lystvandring gennem den engelske litteratur Forstør
Kategorier / sektioner:

De Gyldne riger: En lystvandring gennem den engelske litteratur (Bog, Hæftet)

Af: Viggo Hjørnager Pedersen

Forlag: Rosenkilde Bahnhof
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 314
Dato for udgivelse: 22-3-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Redaktion: Astrid Lindeloff Knudsen
ISBN-13: 9788771281125
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
110,95 kr
epub
55,00 kr

110,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Forgyldninger  - I dette lille smykkeskrin af en bog er nogle af de største guldklumper forfatteren i sin videbegærlighed og fortælleglæde ikke har kunnet lægge til side på rejsen gennem den engelske litteratur.
Som det fremgår af titlen, har naturen betydning for alle de digtere, der er med i denne bog. De riger, der besøges, er fortrinsvis fantasiens, men denne fantasi har taget farve af landet og naturen på de britiske øer.
Om forfatteren:
Viggo Hjørnager Pedersen har fra barnsben interesseret sig for at læse engelske digtere, og har siden sin studentereksamen studeret, undervist og forsket i engelsk litteratur ved Københavns Universitet. I over 50 år har han generøst delt ud af sin begejstring og dybe viden om emnet i undervisning, anmeld­elser, forskning og mange gode oversættelser af de største klassikere.
Viggo Hjørnager PeDersen er dr.phil. og tidligere lektor i engelsk
ved Københavns Universitet. Han har skrevet bøger og artikler om litteratur og oversættelse og redigeret to udgaver af den store dansk-engelske ordbog. Blandt hans oversættelser finder man bl.a. romaner af William Golding og E.M. Forster.
Fra indledningen om Alfred Tennyson:
»Dersom du, min gunstige læser, i slutningen af 1950’erne havde taget eftermiddagsbumletoget fra Odense mod Middelfart, ville du have kunnet iagttage et blegt ungt menneske med næsen i en smukt indbundet digtsamling af ældre dato: undertegnede med en victo­riansk udgave af Tennyson lånt på Odense Katedralskoles velfor­synede bibliotek. Det må have været midt i 2.g., at min Tennyson-begejstring begyndte, mens jeg på vej hjem fra skole skiftevis læste de smukke vers på det sære, gammeldags sprog og så ud på det forbipasserende landskab, og selv om meget har ændret sig siden, har jeg ved jævnlige genlæsninger kunnet konstatere, at fascinationen holder.«

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

De Gyldne riger: En lystvandring gennem den engelske litteratur

De Gyldne riger: En lystvandring gennem den engelske litteratur