Nedsat pris! Den indre uro: stress og traume belyst gennem tilknytningsteori, neurovidenskab og mindfulness-psykologi Forstør
Kategorier / sektioner:

Den indre uro: stress og traume belyst gennem tilknytningsteori, neurovidenskab og mindfulness-psykologi (Bog, Paperback)

Af: Inge Schützsack Holm

Forlag: Historia
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 407
Dato for udgivelse: 9-1-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
ISBN-13: 9788793528550
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

248,15 kr

-17%

Vejl. pris: 299,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Indre uro er en samlebetegnelse for den stress og smerte, der følger af utryg tilknytning og tilknytningstraume. Med afsæt i evolutionspsykologi, neurovidenskab og tilknytningsteori viser Inge Schützsack Holm, hvordan traumatisering i de tidlige tilknytningsrelationer påvirker hjerne og nervesystem i form af alvorlig dysregulering. Det kan senere føre til kaskader af symptomer af psykosomatisk karakter - i form af intense smerter, globale indre ubehagstilstande og et generelt dårligere helbred. Bogen kommer ind på en række centrale fænomener som hyperarousal, overlevelsesadfærd, traumatiske erindringer, dissociation, somatisk hukommelse, identitetsforstyrrelser, skam, forladthedsdepression, kompromitteret grænsesætning, mentaliseringsbrist og selvbeskyttelsesstrategier. Bogens omdrejningspunkt er, at heling af tilknytningstraume er mulig grundet hjernens og nervesystemets iboende selvhelingskapacitet. Inge Schützsack Holm peger særligt på psykoterapi og mindfulness som støtte i helingsprocessen. Bogen henvender sig til alle, der kender den indre uro, og som søger en dybere mening med den stress og smerte, de oplever. Dernæst henvender bogen sig til psykoterapeuter, psykologer, læger, pædagoger og andre behandlere, der er i kontakt med tilknytningstraumatiserede mennesker. Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog og egner sig godt til undervisningsbrug. Den indeholder endvidere mange kliniske eksempler.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den indre uro: stress og traume belyst gennem tilknytningsteori, neurovidenskab og mindfulness-psykologi

Den indre uro: stress og traume belyst gennem tilknytningsteori, neurovidenskab og mindfulness-psykologi