Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Demens & madlavning

Forlag: Muusmann Forlag
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 24-5-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
Medforfattere: Trine Vase Bendtsen, Hanne Lindberg Nejsum, Mette K.F. Iversen
ISBN-13: 9788793575875
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

147,20 kr

-22.5%

Vejl. pris: 189,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Når demens rammer en familie, sætter sygdommen en ny dagsorden for hverdagslivet. Hverdagslivets rytmer og rutiner ændrer sig markant. Det liv, der har dannet udgangspunkt for tryghed og identitet, bliver brudt op, og man skal hele tiden tilpasse sig nye vilkår for at få hverdagen til at hænge sammen. Det at forsætte med faste rutiner i hverdagen, som fx madlavning, standser ikke sygdommen, men det er med til at give indhold og skabe mening i dagligdagen, fastholde identitetsfølelsen og troen på egne evner.  

Når mennesker får demens, begynder hukommelsen og evnen til at klare flere ting på samme tid at svigte. Derfor vil mange ting, der før var en selvfølge i hverdagen, blive vanskeligere. Madlavning og det at følge en opskrift kan således blive en udfordring. Nedsættelse af disse evner kan gøre det sværere at deltage aktivt i eget liv og samtidig øge risikoen for fejlernæring.  

I denne bog er der fokus på madlavning med henblik på at fastholde dette som en central opgave i hverdagen. Målet er at understøtte madglæde og oplevelsen af livskvalitet og samtidig forebygge kostrelaterede udfordringer blandt mennesker med demens. De principper og den tankegang, der omtales i bogen, kan også bruges i mange andre situationer i hverdagen, som man ønsker at vende til positive succesoplevelser. 

Bogen indeholder metoder, værktøjer og gode råd til at fastholde madlavning som en central hverdagsaktivitet for mennesker med demens både i eget køkken eller i institutionelt regi. Bogen er blevet til i et samarbejde med mennesker med demens og deres pårørende og hjælpere. I bogen er der cases med eksempler fra observationer, hvor teori bliver koblet på praksis. 

Om forfatterne 
Trine Vase Bendtsen har en kandidatuddannelse i ernæring og er lektor på ernæring og sundhedsuddannelsen på VIA University College i Aarhus.  

Hanne Lindberg Nejsum er ergoterapeut, har en master i humanistisk sundhedsvidenskab og praksisudvikling og er adjunkt på ergoterapeutuddannelsen på VIA University College i Aarhus. 

Mette K. F. Iversen har en kandidatuddannelse i ernæring og er lektor på ernæring og sundhedsuddannelsen på VIA University College i Aarhus.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Demens & madlavning

Demens & madlavning