Nedsat pris! Demokrati og naturbeskyttelse: Dannelse af borgerfællesskaber gennem social læring - med Møn som eksempel Forstør
Kategorier / sektioner:

Demokrati og naturbeskyttelse: Dannelse af borgerfællesskaber gennem social læring - med Møn som eksempel (Bog)

Forlag: Frydenlund
Sprog: Dansk
Sideantal: 187
Dato for udgivelse: 1-1-2007
Udgivelse: 1. udgave, 2007.
Medforfattere: Kurt Aagaard Nielsen - Birger Steen Nielsen
ISBN-13: 9788778875327
Produkt type: Bog
Ophavsangivelse: Kurt Aagaard Nielsen - Birger Steen Nielsen
År for denne udgave: 2007
Første udgivelsesår: 2007
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

199,25 kr

-13%

Vejl. pris: 229,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Kan der skabes selvforvaltning i lokalsamfundene? Hvordan sættes en demokratiseringsproces i gang med afsæt i spørgsmål som naturbeskyttelse, bæredygtig udvikling i landdistrikter, borgerinddragelse i nationalparker? Hvilke udfordringer stiller det de kommunale, regionale og statslige myndigheder overfor? Hvilke læreprocesser kan bidrage til demokratisering af lokalsamfund?
Disse spørgsmål analyseres i Demokrati og naturbeskyttelse på baggrund af eksperimenter, der i 2003-05 fandt sted i tilknytning til pilotprojektet om en nationalpark på Møn. Bogen belyser modsigelser, paradokser, håb, knuste drømme og erfaringsdannelser, som fandt sted i dette aktionsforskningsforløb. Facit: Naturbeskyttelse står ikke i modsætning til demokrati, men er i det lange løb kun mulig som demokrati.
Bogen er et eksemplarisk studie af modsigelser og paradokser i borgerinddragelse. Den rummer en omfattende analyse af social læring som et omdrejningspunkt for demokratisering og dannelse af borgerfællesskaber. Der præsenteres et konkret alternativ til den stigende centralisme, der udvikler sig i kølvandet på strukturreformen fra 2006. Dette alternativ er også en kritik af governance-teorierne, som legitimerer denne centralisme med begreber og praksisser som netværksdannelse og bottom-up.
Kurt Aagaard Nielsen og Birger Steen Nielsen arbejder på Roskilde Universitetscenter, hhv. som professor ved Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring og som lektor ved Institut for Psykologi og Pædagogik. De har bl.a. med bogen "En menneskelig Natur" (2006) præsenteret en kritisk forskningsstrategi og -model for demokratiudvikling i forbindelse med borgerdeltagelse i naturforvaltning.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Demokrati og naturbeskyttelse: Dannelse af borgerfællesskaber gennem social læring - med Møn som eksempel

Demokrati og naturbeskyttelse: Dannelse af borgerfællesskaber gennem social læring - med Møn som eksempel