Nedsat pris! Demokrati uden kvinder
Kategorier / sektioner:

Demokrati uden kvinder? (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Drude Dahlerup

Forlag: U Press
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793060753
Udgivelsesdato: 2018-10-25
Oplagsdato: 2018-10-25
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 174
Originalsprog: Engelsk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I denne bog spørger Drude Dahlerup, hvorfor det trods mange års fremgang skal tage så lang tid at opnå fuld inklusion af kvinder i det politiske liv. Kvinder har kun en fjerdedel af pladserne i verdens parlamenter, og i de nye globale styresystemer er kvinderepræsentationen endnu mindre


Dahlerups svar er baseret på hendes mangeårige forskning. De bringer eksempler fra hendes arbejde som international konsulent omkring integrering af kvinder i politiske beslutningsprocesser. Den danske udvikling sættes ind i et internationalt perspektiv.


Citat fra bogen:

"At tilbageskridt i ligestillingen er en reel risiko, er for mange andre lande i verden ingen nyhed. Men det er først for alvor gået op for os i de gamle demokratier efter valget af en sexistisk og racistisk præsident i verdens hidtil stærkeste magt og med udviklingen af illiberale partier og demokratier i visse europæiske lande. Der synes i visse lande at være opstået en ny modreaktion mod feminismen – en anti-gender-bevægelse mod kvinders og seksuelle minoriteters rettigheder – og det, længe før fuld ligestilling er levet en realitet."

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Demokrati uden kvinder?

Demokrati uden kvinder?