Demokratiets Rødder Forstør
Kategorier / sektioner:

Demokratiets Rødder (Bog, Hæftet)

Af: Steen Steensen

Forlag: Abildgaard & Brødsgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 561
Dato for udgivelse: 16-9-1994
Udgivelse: 1. udgave, 1994.
ISBN-13: 9788798220183
Produkt type: Bog
Tegner: Peder Svendsen
År for denne udgave: 1994
Første udgivelsesår: 1994
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

148,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Alt med politik, intet uden politik og frem for alt intet imod politik. Sådan toner budskabet fra de europæiske parlamenter. I voksende omfang skubbes det enkelte menneskes dømmekraft til side. Staten fortrænger den private verden. Politikere og bureaukrater løber frihedsrettighederne over ende. Handlefriheden skiftes ud med handlingsplaner. De folkevalgte er blevet et demokratisk problem.
Tiden er inde til en grundlæggende debat om frihedens betingelser. Retten til at bestemme over sig selv og sit eget har aldrig eksisteret som et problem for overklassen. Men hvordan udbredes selvbestemmelsesretten til alle? Heri består den demokratiske vanskelighed.
Men hvad går demokratiets ide ud på? Hvordan er den blevet opfattet og praktiseret gennem tiderne? Bæres et demokratisk samfund frem af bestemte erhvervsgrupper? Udgør de selvstændige næringsdrivende en nødvendig forudsætning for friheden i dyb~ den? Skaber de højere læreanstalter et nyt aristokrati, der ikke ønsker selvbestemmelsesretten udbredt til private virksomheder og håndens arbejdere? Kan demokratiet opretholdes i de intellektuelles tidsalder?'Demokratiets Rødder' tager fat om nævnte problemstillinger. Bogen er et forsøg på at gennemtænke det demokratiske problem påny. Den er på 561 sider.
Hvordan får man samfundet afpolitiseret? Og hvorledes fastholdes friheden, nar den først er vundet? Også denne sag drøftes til roden.
Demokratiets Rødder henvender sig til alle. Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog.

Pressen skrev:
»Demokratiets Rødder er intet mindre end et mesterværk af internationalt format. Havde Steen Steensen ikke været dansker, men derimod tysker, englænder eller amerikaner, ville han givetvis med dette værk opnå verdensberømmelse. Han ville retfærdigvis blive nævnt på linie med englænderen Paul johnson, der skrev vort århundredes verdenshistorie, og han ville blive sidestillet med nobelpristageren, Milton Friedman, der skrev bogen Det frie valg
- Jens Jackie Jensen, Tidehverv

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Demokratiets Rødder

Demokratiets Rødder