Nedsat pris! Demokratisk dannelse: højskolen til debat Forstør

Demokratisk dannelse: højskolen til debat (Bog, Hæftet)

Forlag: Klim - i samarbejde med Folkehøjskolernes Forening
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 197
Dato for udgivelse: 12-5-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
Redaktion: Rasmus Kolby Rahbek, Karen Lise Søndergaard Brandt, Kasper Kaufmann
ISBN-13: 9788771298567
Produkt type: Bog
Bidragyder: Rasmus Kolby Rahbek m.fl.
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

209,20 kr

-22.5%

Vejl. pris: 269,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Demokratisk dannelse udgør sammen med livsoplysning og folkelig oplysning højskolernes hovedsigte. Demokratisk dannelse er dermed ikke et bestemt fag, der skal undervises i, men en del af formålet med den mangfoldighed af aktiviteter i form af undervisning og samvær, der finder sted på højskolerne.
Denne antologi ønsker at bidrage til debatten om højskolernes opgave og pædagogik. Gennem bidrag fra højskolefolk, forskere og debattører diskuteres højskolernes forståelse af demokratisk dannelse, hvordan den håndteres i praksis, og hvilke opgaver og udfordringer en demokratisk dannelse i dag må forholde sig til.
Bidragene præsenterer ikke et samlet svar på disse spørgsmål. Buddene er mange, og tager både afsæt i højskolernes overordnede opgave og den konkrete pædagogiske praksis. Alligevel er der en række temaer eller røde tråde, der går igen på tværs af de forskellige bidrag. Det drejer sig blandt andet om højskolen som eksperimentarium, nødvendigheden af en åben dannelse, forholdet mellem individ og fællesskab samt betydningen af erfaring og handling.
Højskolens opgave og pædagogik angår imidlertid ikke kun højskolerne selv. Foruden at være relevant for folk med en generel interesse for demokratisk dannelse, kan antologien også læses som et indlæg i en større diskussion om, hvordan vi som samfund forholder os til spørgsmål om skole, pædagogik, dannelse og demokrati.  

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Demokratisk dannelse: højskolen til debat

Demokratisk dannelse: højskolen til debat