Nedsat pris! Den amerikanske borgerkrig: Abraham Lincoln, slaveriet og krigen Forstør
Kategorier / sektioner:

Den amerikanske borgerkrig: Abraham Lincoln, slaveriet og krigen (Bog, Hæftet)

Af: Jan Brix

Forlag: Det historiske Akademi
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Historiens verden
Sideantal: 116
Dato for udgivelse: 2-1-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
ISBN-13: 9788799485338
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

174,00 kr

-13%

Vejl. pris: 200,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En af de mest markante begivenheder i nyere tids historie er Den Amerikanske Borgerkrig, som var et sammenstød mellem to af den vestlige hemisfæres største hære. Det var samtidig et ideologisk sammenstød, da Sydstaterne holdt fast i de gamle traditionelle værdier, mens Nordstaterne var forkæmpere for frihedsidealerne. Krigen var dog hovedsageligt et udslag af uenighed om de enkelte staters rettigheder og hvor meget den amerikanske forbundsregering i Washington skulle blande sig i lovgivningen. Valget af Abraham Lincoln som USA´s præsident var den direkte årsag, fordi man i Sydstaterne mente, at Lincoln og republikanerne ønskede at afskaffe slaveriet. South Carolina var den første af i alt elleve stater til at erklære deres uafhængighed af Amerikas Forenede Stater.
Abraham Lincoln var en central skikkelse i amerikansk politik allerede før borgerkrigens udbrud. Han var en kendt taler, og bogen giver i den forbindelse en detaljeret retorisk analyse af en lang række af hans taler, som for eksempel A House Divided-talen fra 1858 og ikke mindst debatterne med Stephen A. Douglas samt den berømte tale ved Gettysburg. Centralt i disse taler og debatter behandles spørgsmålet om slaveriets berettigelse, som denne bog analyserer indgående.
Udover at blive præsenteret for nogle af de store og vigtigste slag samt personligheder, afslører bogen, hvordan militære begivenheder påvirkede afgørende politiske faktorer, inklusiv moralen blandt indbyggerne i både Nord- og Sydstaterne og de to regeringers politik.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den amerikanske borgerkrig: Abraham Lincoln, slaveriet og krigen

Den amerikanske borgerkrig: Abraham Lincoln, slaveriet og krigen