Den Blå Port 89 (Bog, Hæftet, Dansk)

Forlag: Vandkunsten
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 112
Dato for udgivelse: 16-12-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
ISBN-13: 9788776952785
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

120,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Når snakken i disse dage falder på Italien, sker det med enten bekymrede eller let overbærende miner. Alle antenner er stillet ind på gældskrise og økonomisk kollaps. For nylig tonede den ansigtsløftede Berlusconi frem på tv-skærmen og bedyrede med messianske fagter sin afsked fra den politiske scene. Situationen er alvorlig, men virker samtidig lidt komisk, med elementer af det show som italiensk politik har forvandlet sig til i Berlusconi-æraen.
Temaet for dette nummer af Den Blå Port er italiensk samtidslitteratur, og dermed et område vi ved pinligt lidt om herhjemme. Oversættelser af italiensk litteratur er efterhånden et særsyn på det danske bogmarked.
Den Blå Port præsenterer ny poesi, prosa og essaystik, der viser mangfoldigheden i de sidste 15 års italienske litteratur. Et udpluk, der samtidig vidner om den kulturelle og etniske mangfoldighed, som også kendetegner det moderne Italien, under og efter Berlusconi. Fra Ermanno Cavazzonis legesyge essay om komikkens væsen - over to af migrationslitteraturens stemmer, Gëzim Hajdari og Helena Janeczek - til Giorgio Falcos ætsende satire over det nyliberalistiske Italien.
Samtidig fejrer vi Klaus Rifbjerg, der fylder 80 år d. 15. december. I den anledning standser han op i porten til en samtale - om et langt liv under vejr med sig selv og dansk litteratur.
Endelig byder vi på nyskreven poesi af Susanne Jorn og Bo Ærenlund Sørensen, mens Elisabeth Friis reflekterer over faldgruber i læsningen af Sapfos fragmenter.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den Blå Port 89

Den Blå Port 89