Forstør

Den Blå Port: tidsskrift for litteratur (Nr. 86) (Bog, Hæftet)

Forlag: Vandkunsten
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 112
Dato for udgivelse: 22-1-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
Nr. i serien: Bind: Nr. 86,
ISBN-13: 9788776951740
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

120,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

25 år er gået siden ideen til Den Blå Port blev undfanget af Søren Ulrik Thomsen og Erik Skyum-Nielsen. Efter sigende på en bodega i det indre København. De ønskede at etablere en platform for et nyt forhold mellem digtning og kritik som hver især selvstændige og selvgyldige erkendelsesformer. En anden og nok så vigtig del af ambitionen med det nye tidsskrift var at skabe et rum, hvori tiden kunne komme til udtryk.
Født over en øl i tågerne fra cigaretrøg tilsat blålig firserbelysning. Det kunne lyde som starten på en kummerlig tilværelse, men barnet viste sig overraskende levedygtigt. Den Blå Port har skiftet forlag og redaktører. Udgangspunktet er dog aldrig blevet helt ladt ude af syne. I anledning af jubilæet har den nuværende redaktion indbudt de forfattere og kritikere der siden begyndelsen i 1985 har redigeret tidsskriftet, til at bidrage med tekster der afspejler hvad de beskæftiger sig med lige nu. Det aktuelle jubilæumsnummer rummer således en række af de stemmer, der gennem et kvart århundrede har bestyret og præget porten og fortæller dermed også et levende stykke litteraturhistorie.
På kanten af temaet præsenteres digte af dansk poesis grand old man, Jørgen Sonne, der i 2010 har kunnet fejre sit 60 års forfatterjubilæum, foruden en ny tekst af Mikkel Thykier, der gennem årene løbende har bidraget til porten med sine særegne skrifter i grænselandet mellem litteratur og kritik.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den Blå Port: tidsskrift for litteratur (Nr. 86)

Den Blå Port: tidsskrift for litteratur (Nr. 86)