Nedsat pris! Den endelige løsning Forstør
Kategorier / sektioner:

Den endelige løsning (Bog, Hæftet)

Af: Karin Thorlacius

Forlag: Mellemgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 439
Dato for udgivelse: 5-10-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Redaktion: Jesper Kirkebæk Pedersen
Medforfattere: Karin Thorlacius, Carsten Hansen
ISBN-13: 9788792920553
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Tine Wichmann
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
152,95 kr
epub
81,80 kr

152,95 kr

-23.5%

Vejl. pris: 199,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Jacob Tofte, kriminalkommissær i Århus, bliver kaldt til et makabert drab i Ahlskoven ved Ebeltoft. Et gammelt fotografi fra tiden under Anden Verdenskrig dukker op, og Jacob hvirvles ind i et farligt og kompliceret opklaringsarbejde, hvor det ene voldsomme mord følger efter det andet.
Opklaringsarbejdet bringer Jacob til Bayern, hvor den dræbte fra Ahlskoven har deltaget i den nynazistiske bevægelse, og til daværende Tjekkoslovakiet, hvor det kommunistiske system skaber mange forhindringer for en dansk politimand. Jacob bliver langsomt bevidst om den egentlige baggrund for mordene. En grund, som har sine rødder tilbage til en hændelse, der skete ved slutningen af Anden Verdenskrig.
Romanens tyngde er behandlingen af det historiske og politiske stof, som formidles inden for krimigenren på en spændende og tankevækkende måde. Bag bogen ligger et stort researcharbejde, hvilket er med til at give teksten troværdighed og gøre den vedkommende. Denne krimi får læseren til at reflektere over væsentlige tematikker som historisk erindring og det faktum, at det forgangne ofte er til stede i nutiden som et traume, i dette tilfælde et kollektivt.
Uddrag af bogen:
Prag 1989
»Jan Spacek løb, så hurtigt hans ben kunne klare, ned ad Loretanská Námestí og videre mod Hradcanské, drejede ned ad en gyde og til højre ad de små gader til Nerudova. Han stønnede og gispede efter luft.
Var hans forfølger der endnu? Han vendte sig hurtigt, men så ingen i den smalle gade. Hvad fanden havde den galning været ude på? Han tog sig til halsen, hvor lædersnøren for mindre end ti minutter siden havde strammet, krydsede gaden og løb ind i en port. Han var svimmel og havde kvalme. Han hev efter vejret, hostede, bøjede sig forover og kastede op.
Han måtte væk. Hurtigt. Han rettede sig op, trak længere ind i porten og ledte efter en dør, men fandt i stedet en trappe. Han famlede efter et gelænder, mens han forsigtigt fortsatte nedad.«
Om forfatterne:
Karin Thorlacius og Carsten Hansen har med en mangeårig faglig platform som lektorer og foredragsholdere, formidlet litteratur, kommunikation, psykologi og musik. Netop deres blik for kombinationen af fagområder mixet med deres store interesse for kunst, kulturhistorie og politik har gjort dem brugt på en pallette af forskellige institutioner - fra universiteter til seminarier og højskoler. Endvidere har denne interesse gennem mange år ført dem på en lang række rejser til Tjekkoslovakiet/Tjekkiet. Her har de som kulturrejseledere, via en sammensmeltning af alle landets mange facetter, ført besøgende ind i landets spændende historie og udvikling.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den endelige løsning

Den endelige løsning