Den etiske H.C. Andersen: Nye perspektiver på gamle historier
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Den etiske H.C. Andersen: Nye perspektiver på gamle historier (Bog, Dansk)

Af: Tony S. Andersen

Forlag: Dansklærerforeningens Forlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788772110288
Udgave: 1. (23-04-2018)
Oplag: 1. (23-04-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Sideantal: 280
Fagredaktør: Lars Granild

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

“Verden kommer ikke mig ved! hvad har jeg med verden at gøre? jeg har nok med mig selv og nok i mig selv!” Sådan siger sneglen i “Sneglen og Rosenhækken”, og spørgsmålet om, hvordan man skal bruge sit liv, er lige så relevant i dag, som da H.C. Andersen skrev eventyret. Andersens eventyr og historier er nemlig ikke bare basalt spændende, de vækker også refleksion og en etisk sensibilitet i deres læser. Det gør de ved at rumme emner og spørgsmål, der udfordrer vores etiske antagelser i kraft af deres særlige litterære form.

Den etiske H.C. Andersen indeholder ti af H.C. Andersens kendte eventyr og historier samt en lang række tekster, der undersøger de etiske dimensioner i historierne. Bogens hensigt er ikke at fremlæse Andersens egen etik, men at vise, at læsning og diskussion af god litteratur udvikler vores forståelse af livet og styrker etisk dannelse.

Målgruppen er enhver, der har en interesse i H.C. Andersens eventyr, i etik og i litteraturens dannende virkning. Den er derfor også velegnet til brug i danskundervisningen på tværs af uddannelsessystemet.

Den etiske H.C. Andersen indeholder:

  • 2 korte introduktionskapitler om litteratur og etik samt H.C. Andersens særlige potentiale i forhold til etisk dannelse
  • 10 eventyr og historier af H.C. Andersen
  • 10 nærlæsninger af eventyrene, der åbner op for deres etiske perspektiver
  • 10 kunstværker med relation til eventyrernes tematik
  • 42 perspektiverende filosofiske eller skønlitterære tekster, der på forskellig vis forholder sig til eventyrenes temaer.

Anmeldelser (0)