Nedsat pris! Den fjerde dør: på vej med Odin Teatret Forstør
Kategorier / sektioner:

Den fjerde dør: på vej med Odin Teatret (Bog, Hæftet)

Af: Iben Nagel Rasmussen

Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 194
Dato for udgivelse: 26-11-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Redaktion: Iben Nagel Rasmussen
ISBN-13: 9788717043022
Produkt type: Bog
Fotograf: Tony D'Urso m.fl.
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

232,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 299,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Et stykke kultur- og teaterhistorie, men også et indblik i 70´ernes hippiekultur og nysgerrighed over for verdens mangfoldige livsformer.
 

Den fjerde dør skildrer en praksis Odin Teatret ´opfandt´ - eller opdagede - i den Syditalienske landsby Carpignano. Her  - i perioden maj-oktober 1974 - blev teatrets første udendørs aktiviteter til med forestillinger og gadeparader, og her opstod Byttehandlen både som begreb og fremgangsmåde.

 

Odin Teatret har i alt skabt 74 forestillinger og spillet i 63 lande i mange forskellige, sociale sammenhænge. Gennem disse erfaringer er der vokset en særlig Odin kultur frem, som er baseret på kulturel forskellighed og ´byttehandelsprincippet´: Odins skuespillere præsenterer sig selv med deres arbejde for et specifikt miljø, som til gengæld svarer med sange, musik og danse, der kommer fra deres egen, lokale kultur. En byttehandel er en udveksling af kulturudtryk og giver indsigt i den andens udtryksformer. Den er en social given og tagen, som nedbryder fordomme, sproglige barrierer og forskellene i tankegange, synspunkter og væremåder.

 

Odin Teatrets skuespillere, instruktør og nogle af teatrets nærmeste medarbejdere fortæller om deres erfaringer med og konsekvenserne af byttehandler planlagt og udført i store dele af Europa, Sydamerika, Afrika og Asien.

 

Iben Nagel Rasmussen (født 1945) er skuespiller, instruktør, teaterpædagog og forfatter. Hun har skrevet bøgerne Breve til en veninde og Den blinde hest, bidraget med artikler i udenlandske tidsskrifter samt vundet en række priser for sit store virke.

 

Den fjerde dør er skrevet og redigeret af Iben Nagel Rasmussen, som har været en af drivkræfterne bag Odin Teatret lige siden teatrets start i 1960´erne, og som desuden er kendt i forbindelse med sit forhold til forsangeren i Steppeulvene Eik Skaløe, der døde  i Indien i 1968, og som skrev sangen ´Itsi-Bitsi ta´ med mig til Nepal´ til netop Iben Nagel Rasmussen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den fjerde dør: på vej med Odin Teatret

Den fjerde dør: på vej med Odin Teatret