Nedsat pris! Den foreløbige James Joyce encyclopædi Forstør
Kategorier / sektioner:

Den foreløbige James Joyce encyclopædi (Bog, Hæftet)

Forlag: Roskilde Bogcafé. Batzer & Co
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Klassikerbiblioteket
Sideantal: 224
Dato for udgivelse: 13-6-1998
Udgivelse: 1. udgave, 1998.
Redaktion: Arild Batzer, Jacob Greve, Steen Klitgård Poulsen
ISBN-13: 9788790524067
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 1998
Første udgivelsesår: 1998
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

153,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 198,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den foreløbige JAMES JOYCE ENCYKLOPÆDI, der er inspireret af Brøndums Encyklopædi, giver et på en gang dansk, subjektivt og videnskabeligt billede af personen og forfatteren James Joyces gådefulde verden.
Du får en indføring i hans værker, Dubliners, Portræt af kunstneren som ungt menneske, Ulysses og Finnegans Wake og møder nogle af personerne fra hans bøger: bl.a. Bloom, Molly, Boylan og Gerty.
Du kan læse om nogle af de forfattere han selv var inspireret af, bl.a. Dante, Homer, Shakespeare og Henrik Ibsen. Og hans påvirkning på beatforfatterne og danske forfattere som Tom Kristensen, Henrik Bjelke, Per Højholt og Peter Laugesen. Garneret med subjektive, sprælske opslag om bl.a. affald, blodig, boksning, fyrværkeri, nonsens, paraply, penis, sko, sæbe, tepotte, torden, urin og ørentvist.
Alle artikler er originalbidrag, skrevet på opfordring til denne bog af forfattere, kritikere og videnskabsfolk, rigt illustreret med ca. 80 illustrationer, hvoraf de 50 er orginial-værker skabt af kunstnere som Franz Kannik, Jesper Christiansen, Nina Kleivan, Ole Lejbach og Peter Carlsen.
Den foreløbige JAMES JOYCE ENCYKLOPÆDI kan være en introduktion til Joyces verden, men også en spændende fortolkning af forfatterskabet selv for Joyce-kendere, på en gang informativ og underholdende og til tider anekdotisk og munter, ligesom Brøndums Encyklopædi.
Anmeldelser:
"Med den uimodståelige Brøndums Encyklopædi som forbillede er her skabt et næsten lige så overrumplende, indsigtsfuldt og muntert værk om James Joyce. Der er mange faktuelle oplysninger at hente... Men der er også som i forbilledet plads til skæve vinkler, overraskende indslag, humor og mange steder flot skrivekunst... Bogen er skrevet af lutter Joyce-kendere og -eksperter. Den er flot illustreret med dels 50 tegninger skabt af gode kunstnere til denne bog og dels med fotos etc. Et uomgængeligt tilskud til vor Joyce-litteratur."
Torben Wendelboe, IBC.
"En bred kreds af danske skribenter, billedkunstnere og passionerede joyceanere har udfærdiget Den foreløbige James Joyce Encyklopædi, som Roskilde Bogcafe med rette er stolt af at indlemme i sit Klassikerbibliotek. Det er blevet en udmærket inspirationsbog (-) .. en smuk og veltilrettelagt bog, som både kan oplyse og underholde."
Bo Green Jensen, Weekendavisen.
"De uventede og ofte ganske personligt prægede punktnedslag, gør Encyklopædien til en herlig læseoplevelse ... Encyklopædisterne leverer mængder af stof til eftertanke for garvede Joyce-læsere, hvis vante forestillinger gang på gang udsættes for større og mindre provokationer. Men også som appetitvækker for folk uden kendskab til den irske forfatter vil bogen være velegnet ... I modsætning til marathonoplæsningen, kan denne foreløbighed anbringes permanent i bogreolens Joyce-sektion."
Lars Ole Sauerberg, Jyllandsposten.
"... alle Joyce-simulanter kan glæde sig, for med Roskilde Bogcafes nye Joyce-Encyklopædi har de et es i ærmet ... Som helhed er bogen både lærerig, fornøjelig og inspirerende og vil formentlig også være det for dem, der i forvejen er velbevandrede i Joyces forfatterskab. Hvad mig angår, har den øget min interesse for at læse Ulysses."
Thomas Harder, Politiken.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den foreløbige James Joyce encyclopædi

Den foreløbige James Joyce encyclopædi