Nedsat pris! Den gamle nyreligiøsitet: Vestens glemte kulturarv Forstør
Kategorier / sektioner:

Den gamle nyreligiøsitet: Vestens glemte kulturarv (Bog, Hæftet)

Forlag: Eksistensen
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 296
Dato for udgivelse: 17-4-2019
Udgivelse: 2. udgave, 2019.
Redaktion: Mette Buchardt, Pia Rose Bôwadt
ISBN-13: 9788741005980
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2019
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 1

Forlaget skriver: Print on demand. Leveringstid ca. 8 dage efter bestilling

197,00 kr

-1%

Vejl. pris: 199,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Bogen belyser en række sider af den ældre europæiske okkulte tradition, der blandt andet er et produkt af renæssancen, oplysningstiden og kolonialisering, og viser, at det okkulte og nyreligiøsitet, som både har stået i modsætning til og påvirket kristendommen, hverken er så vestlig og så ny endda.
Den gamle nyreligiøsitet. Vestens glemte kulturarv viser, at den såkaldte nyreligiøse bølge langt fra er noget, der hører vore dage til. Tværtimod belyser antologien, hvordan det fremmede, det okkulte, det mystiske, det vulgære og populære altid har været en del af Danmark og Vesterlandets religiøse traditioner.
Den europæiske okkulte tradition er en gammelstørrelse, der i vid udstrækning har været med til at skabe det, der i dagforstås ved gedigen kristendom. Samtidig har den europæiske okkultisme spillet en rolle netop som den kristne traditions modsætning. En af konsekvenserne af kolonialiseringen af Afrika og Asien blev indoptagelsen og dermed omskabelsen af religiøse traditioner fra fx den arabiske verden og det indiske subkontinent. De mange vestlige fortolkninger af hinduismen og buddhismen er en akademisk kolonialisering, der har betydet nyskabelser af den teologiske og filosofiske tradition i dét, man normalt definerer som kristeligt, dansk og vestlige. ”Det danske” og ”det vestlige” er knapt så dansk og vestligt endda.
Den gamle nyreligiøsitet. Vestens glemte kulturarv rummer bidrag af seksten forfattere fra fagdiscipliner som litteraturvidenskab, arkæologi, historie, religionsvidenskab, pædagogiskfilosofi og teologi.
Antologien er velegnet til undervisning på seminariets linjefag kristendomskundskab/religion samt på universitetets studier i teologi og religionsvidenskab. Men enhver, der interesserer sig for kultur og religion, vil have glæde af at læse den.
Bogen er redigeret af seminarielektorerne Pia Rose Böwadt og Mette Buchardt.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den gamle nyreligiøsitet: Vestens glemte kulturarv

Den gamle nyreligiøsitet: Vestens glemte kulturarv