Nedsat pris! Den glemte Luther
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Den glemte Luther (Bog, Dansk)

Af: Jørn Henrik Petersen

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740831894
Udgave: 1. (01-11-2018)
Oplag: 1. (01-11-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Serie: University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences
Sideantal: 572

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I denne tredje bog i sin Luthertrilogi skriver Jørn Henrik Petersen om DEN GLEMTE LUTHER. Han forsøger at trække det frem af de mange Luthertekster, der handler om den samfundsmæssige dimension.

For Luther skal menneskelig gøren og laden vurderes i lyset af handlingernes konsekvenser for medmenneskene, mens rationalitet og effektivitet ikke spiller en rolle. Man møder Luther som den samfundskritiske tænker, der sætter spørgsmålstegn ved den konventionelle visdom.

Luthers samfundstænkning anskues i lyset af hans teologi. Ofte taler teologer primært om, at retfærdiggørelse og frelse følger af Guds ubetingede nåde, mens de er mindre tilbøjelige til at understrege, at mennesket herved sættes fri til at tjene medmennesket. Og det har en politisk betydning, som de evangelisk-lutherske kirker oftest nedtoner. Derfor kalder bogen også på Folkekirkens besindelse på dens lutherske arv.

JØRN HENRIK PETERSEN er født i 1944, lic.oecon. i 1971, dr.phil. i 1985. Han har siden 1974 været professor i socialpolitik ved Syddansk Universitet, hvor han den 31. oktober 2018 holder sin afskedsforelæsning. Han bidrager med engagement til debatten om samfundsmæssige forhold. Jørn Henrik Petersen var hovedredaktør på Syddansk Universitetsforlags store seksbindsværk: Dansk Velfærdshistorie. Han udgav i 2014 på samme forlag Pligt&Ret, Ret&Pligt. Refleksioner over den socialdemokratiske idéarv, i 2016 Fra Luther til konkurrencestaten og i 2017 Luthers socialetik og det moderne samfund. Han har været medlem af talrige offentlige kommissioner og har virket som bestyrelsesformand for TV 2 og Fynske Medier.

Anmeldelser (0)