Nedsat pris! Den halve bastion: Stormen på København
Kategorier / sektioner:

Den halve bastion: Stormen på København (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Kristian Massey Møller

Forlag: Forlaget Mellemgaard
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793724631
Udgave: 1. (15-10-2018)
Oplag: 1. (15-10-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 228
Omslagsgrafiker: Katrine Hestvang Risager Skaaning
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
188,70 kr
98,00 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

En fokuseret historisk roman om svenskernes dramatiske storm på København i 1659. I tidsrummet fra tre dage før stormen til selve stormnatten, hvor de københavnske forsvarere frygtede at blive løbet over ende og blive nådesløst plyndret. En skæbnestund for Danmark, hvor Kong Frederik 3. stod over for krigerkongen Karl Gustav, der havde belejret København og agtede at udslette Danmark. I de højspændte dage og nætter optræder den menige Isak, der indvikles i svig og løgn omkring en skjult skat, og generalkommandanten Hans Schack, der agerer i forhold til både spin og forsvarets porøse tilstand. Og flere til, bl.a. kongeparret, Svend Gønge, Claus Ahlefeldt og Frederik Thuresen, Heinrich, Jens, Kirsten og Madam Bagers. Alle bæver og har fra hver deres position en dagsorden. I et nu, hvor krigens væsen og nærvær er åbenbar, og hvor også kærligheden og fremtiden er på spil.       


Uddrag af bogen 

Isak sigtede på et kolonneafsnit ud for sig. Hørte Trankebar råbe: ”Skyd og fortsæt”. Trak pegefingeren mod aftrækkeren. Så gnisten. Ventede på skuddet. Mærkede rekylen. Stillede musketten ned foran sig. Hørte sine sidemænd skyde. Pustede ned i røret for at slukke gløder. Hældte krudt ned i løbet. Stoppede blykuglen ned med kuglestarteren. Stampede med ladestokken. Tog den op og hældte krudt i panden. Spændte hanen. Tog igen sigte og skød. Om han ramte, vidste han ikke. Men mange faldt i vågerne. En kravlede halvt op, men sank sammen og gled tilbage. Synet rørte ham ikke. De var der, og han var her. Isak glemte kulden. Han var helt klar i hjernen. Ladede igen. Spændte hanen og tog aftræk.         


Om forfatteren 

KRISTIAN MASSEY MØLLER. Født 1960 i Ribe. Er historiker, forfatter og skribent, i dag Oddens sognepræst. I mange år højskolelærer samt valgmenighedspræst på Stevns. Har i flere omgange været udstationeret som feltpræst. Anmelderrost for dokumentarberetningen Stille bøn i Helmand fra krigen i Afghanistan og for romanerne Den syriske garage og Den fortabte søn.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den halve bastion: Stormen på København

Den halve bastion: Stormen på København