Nedsat pris! Den halve bastion: Stormen på København Forstør
Kategorier / sektioner:

Den halve bastion: Stormen på København (Bog, Hæftet)

Af: Kristian Massey Møller

Forlag: Forlaget Mellemgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 228
Dato for udgivelse: 15-10-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
ISBN-13: 9788793724631
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Katrine Hestvang Risager Skaaning
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

188,70 kr

-24.5%

Vejl. pris: 249,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

En fokuseret historisk roman om svenskernes dramatiske storm på København i 1659. I tidsrummet fra tre dage før stormen til selve stormnatten, hvor de københavnske forsvarere frygtede at blive løbet over ende og blive nådesløst plyndret. En skæbnestund for Danmark, hvor Kong Frederik 3. stod over for krigerkongen Karl Gustav, der havde belejret København og agtede at udslette Danmark. I de højspændte dage og nætter optræder den menige Isak, der indvikles i svig og løgn omkring en skjult skat, og generalkommandanten Hans Schack, der agerer i forhold til både spin og forsvarets porøse tilstand. Og flere til, bl.a. kongeparret, Svend Gønge, Claus Ahlefeldt og Frederik Thuresen, Heinrich, Jens, Kirsten og Madam Bagers. Alle bæver og har fra hver deres position en dagsorden. I et nu, hvor krigens væsen og nærvær er åbenbar, og hvor også kærligheden og fremtiden er på spil.       

Uddrag af bogen 
Isak sigtede på et kolonneafsnit ud for sig. Hørte Trankebar råbe: ”Skyd og fortsæt”. Trak pegefingeren mod aftrækkeren. Så gnisten. Ventede på skuddet. Mærkede rekylen. Stillede musketten ned foran sig. Hørte sine sidemænd skyde. Pustede ned i røret for at slukke gløder. Hældte krudt ned i løbet. Stoppede blykuglen ned med kuglestarteren. Stampede med ladestokken. Tog den op og hældte krudt i panden. Spændte hanen. Tog igen sigte og skød. Om han ramte, vidste han ikke. Men mange faldt i vågerne. En kravlede halvt op, men sank sammen og gled tilbage. Synet rørte ham ikke. De var der, og han var her. Isak glemte kulden. Han var helt klar i hjernen. Ladede igen. Spændte hanen og tog aftræk.         

Om forfatteren 
KRISTIAN MASSEY MØLLER. Født 1960 i Ribe. Er historiker, forfatter og skribent, i dag Oddens sognepræst. I mange år højskolelærer samt valgmenighedspræst på Stevns. Har i flere omgange været udstationeret som feltpræst. Anmelderrost for dokumentarberetningen Stille bøn i Helmand fra krigen i Afghanistan og for romanerne Den syriske garage og Den fortabte søn.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den halve bastion: Stormen på København

Den halve bastion: Stormen på København