Nedsat pris! Den ildfyldte kraft: Middelalderens mystik hos Hildegard af Bingen Forstør
Kategorier / sektioner:

Den ildfyldte kraft: Middelalderens mystik hos Hildegard af Bingen (Bog, Paperback)

Af: Kirsten Kjærulff

Forlag: Katolsk Forlag
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 253
Dato for udgivelse: 24-9-2007
Udgivelse: 9. udgave, 2007.
ISBN-13: 9788785213891
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2007
Første udgivelsesår: 1992
Originalsprog: Dansk
Udgave: 9
Oplag: 9

2 - 5 hverdage

119,25 kr

-20.5%

Vejl. pris: 150,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den hellige Hildegard af Bingen (1098-1179) er en af middelalderens store kvindelige mystikere, som i de seneste årtier har oplevet en sand renæssance og nu er kendt og elsket i vide kredse. I sine breve skrev hun ofte: "Vær et spejl for livet". Dermed mente hun, at vi skal leve i ubrudt bevidst hed om de højere niveauer i den fysiske verden, i bevidsthed om altings dybe sammenhæng og enhed i Gud. Jordisk og himmelsk må genforenes. Alt har en synlig og en usynlig side. Alt er helligt. Den mystiske helhedsopfattelse, vi i dag ville kalde holisme, gennemtrænger Hildegards syn på mennesket, på forholdet til naturen og forholdet mellem krop og sjæl. Hildegard af Bingens eget liv er i sig selv et udtryk for den kosmiske helhedstanke, og det er spændende, som kun et middelalderligt eventyr kan være det. Fra hun var barn, modtog hun visioner, som hun nedskrev eller gav form i musik og billeder. Hun grundlagde klostre, korresponderede med rig og fattig, paver og lægfolk, og hun foretog i en høj alder fire store prædikenrejser rundt i Europa på hesteryg. Hun kendte til lægekunst, og man sagde, at hun kunne helbrede ved håndspålæggelse.
Den ildfyldte kraft udkom i tre oplag 1992-98 hos Gyldendal, men har i en årrække været udsolgt. Der er tale om et uforandret genoptryk.  
Kirsten Kjærulff (født 1937) er cand. mag. i musikvidenskab og litteraturhistorie. Hun har skrevet en række bøger om Hildegard af Bingen, holder foredrag om kristen mystik mm.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den ildfyldte kraft: Middelalderens mystik hos Hildegard af Bingen

Den ildfyldte kraft: Middelalderens mystik hos Hildegard af Bingen