Nedsat pris! Den Kolde Krig og Danmark: Gads leksikon Forstør
Kategorier / sektioner:

Den Kolde Krig og Danmark: Gads leksikon (Bog, Indbundet)

Forlag: Gad
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 767
Dato for udgivelse: 11-4-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
Redaktion: John T. Lauridsen m.fl.
ISBN-13: 9788712043614
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay, Imperiet
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

309,25 kr

-22.5%

Vejl. pris: 399,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Det er godt 20 år siden muren faldt, og interessen for, hvad der skete i Danmark under Den Kolde Krig er stor og levende. I Den kolde krig og Danmark samles for første gang den viden, fagfolk i dag har om en central og aktuel epoke i Danmarks historie.
Den storpolitiske konfrontation udgør den overordnede ramme for hele vores forståelse af perioden, og leksikonet sætter fokus på alle de sider af dansk samfundsliv, som blev præget af Den Kolde Krig: fra det politiske system over arbejderbevægelsen, erhvervsliv og handel, forsvars-, sikkerheds- og udenrigspolitik, individuelle og institutionelle aktører, velfærdsstaten og hverdagslivet med meget mere.
Med de godt 400 opslagsord dækker leksikonet Danmarks vilkår og relationer under den kolde krig. Det indledes med et generelt historisk rids over Den Kolde Krig, der sender læseren godt på vej ind i de mange opslagsord. Og det indeholder et udførligt register, der gør det muligt, at søge på tværs af ordende.
Blandt bogens opslagsord er begreber som Afskrækkelsespolitik, Anti-amerikanisme, Civilforsvaret, Danmarks Radio, Europabevægelsen, Fjendebilleder, Folkekirken, Frontorganisationer, Grønland, H.C. Hansen-papiret, Karikatur, Koldkrigspædagogik, Krisestyring, Kvinder for fred, Land og Folk, Museer, Nedrustningspolitik, Nyttige idioter, OL i Moskva 1980, Propaganda, Påskekrisen 1948, Småstatsmentalitet, Spionage, Trusselsopfattelser, Venstreradikale grupper og meget, meget mere.
Leksikonets mange bidrag er skrevet af en bredt sammensat og velfunderet gruppe forskere med speciale i perioden og er samlet af en redaktionsgruppe bestående af professor Thorsten Borring Olesen, forskningschef John T. Lauridsen, post.doc. Rasmus Mariager og professor Poul Villaume.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den Kolde Krig og Danmark: Gads leksikon

Den Kolde Krig og Danmark: Gads leksikon