Nedsat pris! Bag den kolde krigs tåger: Stalins arv til et splittet Europa Forstør
Kategorier / sektioner:

Bag den kolde krigs tåger: Stalins arv til et splittet Europa (Bog, Hæftet)

Af: Samuel Rachlin

Forlag: Kristeligt Dagblad
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 495
Dato for udgivelse: 4-11-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
ISBN-13: 9788774672043
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 3

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
224,95 kr
epub
130,65 kr

224,95 kr

-25%

Vejl. pris: 299,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Ud af Anden Verdenskrigs ruiner voksede en ny verdensorden med Sovjetunionen på den ene side og USA og Vesteuropa på den anden. Spændingerne mellem øst og vest udviklede sig hurtigt til en kold krig, der splittede Europa og satte sit dystre præg på verden i anden halvdel af det 20. århundrede.
For Stalin blev Den Kolde Krig et magtinstrument, hvormed han kunne fastholde Sovjetunionens og Østeuropas befolkninger i et jerngreb af overvågning, kontrol og terror. De sovjetiske magthavere havde brug for en ydre fjende for at kunne opretholde et indre pres. Stalins død bragte forhåbninger om tøbrud, men hurtigt faldt temperaturen igen, da en række opstande i Østeuropa brutalt blev slået ned en for en af hans efterfølgere.
Med stor viden og indlevelse udfolder Samuel Rachlin Den Kolde Krigs forløb og vigtigste begivenheder fra Anden Verdenskrig til Berlinmurens fald. Bogen igennem spejles fortællingen i Rachlins personlige historie, først gennem hans forældre og søskende, der blev deporteret til Sibirien under Stalin i 1941, og siden gennem hans egen tid som DR-korrespondent i Moskva. DEN KOLDE KRIG er for længst afviklet og ved at blive fjern fortid for unge generationer. Men de magtmidler, der blev udviklet af Sovjetunionens ledere, er igen kommet i brug i Rusland, mens arven fra Stalin på ny trækker streger ned gennem Europa.
SAMUEL RACHLIN, født 1947 i Sibirien i en tvangsdeporteret dansk-litauisk familie. Som journalist blev Samuel Rachlin den første Moskvakorrespondent for Danmarks Radio og siden den første nyhedsvært på TV2. Samuel Rachlin er i dag kommentator i danske og internationale medier og forfatter af en række bøger - senest "Jeg, Putin" (2014), som Berlingske gav 5 stjerner og Weekendavisen kaldte "en glimrende afdækning af Vladimir Putins ideologiske genoprustning."

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Bag den kolde krigs tåger: Stalins arv til et splittet Europa

Bag den kolde krigs tåger: Stalins arv til et splittet Europa