Nedsat pris! Den kropsmindede hjerne: Antonio Damasios teori om den emotive subjektivitet Forstør
Kategorier / sektioner:

Den kropsmindede hjerne: Antonio Damasios teori om den emotive subjektivitet (Bog, Indbundet)

Af: Carl Kähler

Forlag: Frydenlund
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 451
Dato for udgivelse: 22-11-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
ISBN-13: 9788771181548
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

260,15 kr

-13%

Vejl. pris: 299,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Antonio Damasio og hans forskning i følelser, selvet og bevidstheden er blevet mere og mere populær. Bogen her indkredser Damasios betydning for forskningen.
Antonio Damasio beskæftiger sig med relationen mellem menneskets emotioner, følelser og intellekt, og disses rod i hjernen og biologien. Han hævder f.eks., at vores emotioner i høj grad - såvel negativt som positivt og oftest ubevidst - spiller ind i beslutningsprocesser, som vi ellers betragter som rationelle.
Med påvisningen af sammenhængen mellem følelserne og de neurale processer har Damasio lanceret begrebet den kropsmindede hjerne, som har givet titel til - og som bliver grundigt belyst og perspektiveret i - denne bog.
Damasios synspunkt er, at alle områder af kroppen konstant signalerer til hjernen, og at disse områder af kroppen så at sige portrætteres i bestemte områder i hjernen i form af neurale kort, der hele tiden ændrer sig.
Emotioner er således i Damasios terminologi kropstilstande, mens følelser er bevidsthedstilstande. Kroppen og hjernen er så nært forbundne af biokemiske og neurale kredsløb, at man ikke kan tale om en psyko-fysisk dualisme, sådan som man ellers har gjort historisk set.
Bogen henvender sig til psykologer, lærere, pædagoger og studerende inden for disse områder samt alle andre, der ønsker at vide mere om udviklingen af hjernen og selvet.
Carl F. Kähler er mag.art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med sidefag i psykologi, filosofi og oldtidskundskab.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den kropsmindede hjerne: Antonio Damasios teori om den emotive subjektivitet

Den kropsmindede hjerne: Antonio Damasios teori om den emotive subjektivitet