Den magiske livskreds: Frank Jægers lyrik Forstør

Den magiske livskreds: Frank Jægers lyrik (Bog)

Af: Finn Stein Larsen

Forlag: Gads Forlag
Sprog: Dansk
Serietitel: Gads biografiserie.
Sideantal: 306
Dato for udgivelse: 25-1-2002
Udgivelse: 1. udgave, 2002.
ISBN-13: 9788712038214
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2002
Første udgivelsesår: 2002
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

95,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den magiske livskreds tilbyder en sammenhængende læsning af Frank Jægers lyriske livsværk.

Bogen er ikke skrevet for specialister, selvom de måske vil kunne have gavn af den. Den vil komme den almindelige læser i møde, hvad enten han læser første gang eller søger fornyelse i sit syn på digteren. Den tager afsæt i et stort - både sagligt og dramatisk - afsnit om Jægers turbulente livsskæbne.

Herunder afdækker den det vandmærke eller billedmønster, der på godt og ondt præger Jægers poesi: den magiske livskreds, forestillingen om en fascinerende centralpersonlighed, der tryllebinder sine omgivelser i utallige varianter. Først fremtræder den som problemløs, siden udsættes den for nedbrydning og forfald og forvandles til en veritabel heksekreds. Bogen fortæller tillige en ret upåagtet dannelseshistorie om udvikling fra troskyldige naturlyriske forudsætninger til mørke dæmoniske alliancer med Sophus Claussens poesi og - modstræbende men uomtvisteligt - påvirkning fra T.S. Eilliots sprængte modernistiske formverden.

Herunder forvandles den idylliske ungdomsdigtning. Et stærkt universelt forestillingsrum åbnes i digtsamlingen Tyren, et frugtbart møde med Shakespeare resulterer i en suite af blændende dramatiske monologer. Den sidste digtsamling Idylia - skrevet ti år før Jægers død - er et bevægende og kunstnerisk helstøbt udtryk for en verden, der bryder sammen og en skæbne, der går i spind. Her skriver Jæger i personlig krise men uden at ryste på hånden sine sidste stærke, selvransagende poesier, der balancerer på tavshedens rand.

Bogen giver en rehabilitering af Jægers alvorlige manddomspoesi, der uberettiget kom til at stå i skygge af både af hans egen muntre ungdomsdigte og af den fremstormende generation af nye poeter fra 1960'erne.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den magiske livskreds: Frank Jægers lyrik

Den magiske livskreds: Frank Jægers lyrik