Nedsat pris! Den nye klassekamp: de sande årsager til flugt og terror Forstør
Kategorier / sektioner:

Den nye klassekamp: de sande årsager til flugt og terror (Bog, Hæftet)

Af: Slavoj Zizek

Forlag: Information
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 128
Dato for udgivelse: 31-8-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
Oversætter: Niels Ivar Larsen
ISBN-13: 9788775145300
Produkt type: Bog
Originaltitel: Against the double blackmail
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

154,95 kr

-22.5%

Vejl. pris: 199,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Slavoj Zizek er noget så sjældent som en intellektuel superstjerne. Nu er den gale og geniale slovenske filosof klar med en ny skarp analyse af de bagvedliggende årsager til flygtningestrømme og islamistisk terror. Der er en superskurk - og den hedder kapitalisme. 
Europa står ved en skillevej. De massive flygtningestrømme og islamistisk terrorhar kastet kontinentet ud i den største krise siden Anden Verdenskrig; en krise, som hverken løses af en stadig stærkere højrepopulistisk strammerkurs, men som heller ikke løses ved at gøre enhver problematisering af flygningestrømmen til et moralsk fallit, som Zizek kritiserer dele af venstrefløjen for. Vi har, skriver Zizek, brug for et opgør med venstrefløjens sociale tabuer og blinde accept. Vi har brug for en ny, universel kommunisme.
Slavoj Zizek sætter i Den nye klassekamp fokus på, hvordan klassekampen netop ligger til grund for alt andet. Vi burde ikke undre os, skriver Zizek, når vi ser mennesker blive tiltrukket af ekstremisme eller forsøger at komme til en del af verden med bedre vilkår. 
Vi har selv skabt den globale og radikale ulighed, som terroren, krigen og flygtningestrømmene er resultatet af. Den virkelige trussel mod Vestens sociale struktur kommer ikke fra bølgerne af flygtninge, men fra selve den globale kapitalisme. Den økonomiske ulighed går hånd i hånd med fremkomsten af global fundamentalisme. 
OM FORFATTEREN Slavoj Zizek (f. 1949) er slovensk filosof, psykoanalytiker og kulturkritiker. Zizek blev kendt for at videreudvikle Jacques Lacans ideer om psykoanalysen i forhold til populærkulturen og har desuden skrevet om blandt andet Hegel og Marx, poststrukturalisme, feminisme og kulturstudier. Informations Forlag udgav i 2002 Zizeks bog Velkommen til Virkelighedens Ørken.   

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den nye klassekamp: de sande årsager til flugt og terror

Den nye klassekamp: de sande årsager til flugt og terror