Nedsat pris! Den pædagogiske kultur: Grundbog i kommunikation, organisation og ledelse Forstør

Den pædagogiske kultur: Grundbog i kommunikation, organisation og ledelse (Bog, Hæftet)

Af: Susanne Idun Mørch

Forlag: Academica
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 318
Dato for udgivelse: 25-9-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2002.
ISBN-13: 9788776750619
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Katrine Michaelsen
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2002
Første udgivelsesår: 2002
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 8

2 - 5 hverdage

261,00 kr

-13%

Vejl. pris: 300,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den pædagogiske kultur - grundbog i kommunikation, organisation og ledelse sætter fokus på sammenhængene mellem elementerne kommunikation, organisation og ledelse med udgangspunkt i det særlige arbejdsområde, som pædagogisk arbejde udgør. Den gennemgående pointe er, at viden om disse tre elementer er en forudsætning for at kunne håndtere øgede samfundsmæssige krav om samarbejde, omstillingsparathed og kvalitet, hvis centrale pædagogiske værdier samtidig skal bevares.
Bogen er udformet med henblik på bestemmelserne i Bekendtgørelse om uddannelse af pædagoger omkring uddannelsen og faget KOL samt med henblik på at sætte omstændighederne omkring pædagogisk arbejde i centrum. Bogen henvender sig til pædagogstuderende og til de forskellige faggrupper, der udfører pædagogisk arbejde i samfundets institutioner.
Bogen består af 6 dele.
1. del introducerer faget KOL, beskriver dets baggrund og indsætter det i en samfundsmæssig sammenhæng. Desuden gennemgås fagets delelementer og deres indbyrdes sammenhæng.
2. del omhandler institutionen som arbejdsplads. Der er fokus på arbejdsbegrebet og arbejdsmiljøforskning samt faktorer, der påvirker arbejdsmiljøet.
3. del fokuserer på kommunikation. Der lægges vægt på den form for kommunikation, der foregår i den institutionelle sammenhæng, som pædagogisk arbejde er placeret i og på den rolle i og det ansvar for kommunikationen, som medarbejderen har.
4. del handler om organisation og kultur. Kulturbegrebet benyttes som metafor for organisationer og det anvendes som omdrejningspunkt for analyse af den pædagogiske institution og dens samarbejdspartneres kultur.
5. del handler om den samfundsmæssige sammenhæng det pædagogiske arbejde befinder sig i. Systemteori og organisationskulturformer inddrages.
6. del har fokus på ledelse og udvikling. Moderne institutioner stilles overfor krav om udvikling og omstilling, hvilket stiller krav til institutionens ledelse.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den pædagogiske kultur: Grundbog i kommunikation, organisation og ledelse

Den pædagogiske kultur: Grundbog i kommunikation, organisation og ledelse